Redactie - 28 september 2017

Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux

Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux image

In de bedrijfswereld bestaat het woord ‘afdoende’ niet. Eindgebruikers, klanten en partners willen altijd meer. En als een bedrijf niet aan die behoeften kan voldoen, liggen er waarschijnlijk problemen op de loer. Steeds vaker kiezen bedrijven voor digitale transformatie of nieuwe softwaretechnologieën om beter in te kunnen spelen op de eisen van klanten en partners en om nieuwe omzetkansen te creëren. Een belangrijk aspect van digitale transformatie is keuze. IT-organisaties willen niet vastzitten aan een enkele technologie-stack. Ze willen toegang tot de beste oplossingen die bij hun unieke behoeften passen – ongeacht wie de leverancier is of de community die de desbetreffende technologie ondersteunt.

Onlangs breidde Red Hat zijn samenwerking met Microsoft uit, onder meer om klanten meer keuze te bieden. Eindgebruikers hebben toegang tot Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift Dedicated op Microsoft Azure en kunnen .NET Core-applicaties bouwen en inzetten in het hele opensourceportfolio van Red Hat. Nieuw is de mogelijkheid dat Windows Server-containers nu ook naast Red Hat Enterprise Linux-container-workloads op Red Hat OpenShift kunnen draaien. Deze keuzes openen nieuwe mogelijkheden voor datacenters die zowel Windows- als Red Hat Enterprise Linux-stacks gebruiken.

De inzet om klanten meer keuze te bieden, wordt opgevolgd door de bekendmaking van Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux. SQL Server 2017 is uitgebreid getest op Red Hat Enterprise Linux en de oplossing biedt verbeterde applicatieprestaties en een veiliger, betrouwbaarder en innovatiever enterprise platform dat geschikt is voor bestaande missiekritische workloads en nieuwe technologie-implementaties, zoals Linux-containers en IoT. Onze klanten kunnen nu de enterprise database- en analysemogelijkheden van SQL Server koppelen aan het toonaangevende Linux-platform. Het biedt IT-organisaties kracht, schaalbaarheid en flexibiliteit op zowel het niveau van het besturingssysteem als de database.

Met Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux profiteren onze klanten van:

Een consistente database-ervaring in de hybride cloud, zowel on-premises als op Red Hat Certified Cloud en Service Providers die SQL Server aanbieden, waaronder Microsoft Azure, waarbij Red Hat Enterprise Linux als gemeenschappelijke brug fungeert.  

Microsoft SQL Server 2017 in een Red Hat Enterprise Linux-container, waardoor ontwikkelaars makkelijker vooraf geconfigureerde installaties van Microsoft SQL Server 2017 kunnen genereren. Zowel Microsoft SQL Server 2017 voor Red Hat Enterprise Linux als  Red Hat Enterprise Linux zijn beschikbaar op de Azure Marketplace.

Uitgebreide probleemoplossing met geïntegreerde ondersteuning van Red Hat en Microsoft. Dit werd voor het eerst in 2015 aangekondigd en behelst volledige ondersteuning voor klanten met gemengde Microsoft- en Red Hat-omgevingen. Deze ondersteuning omvat nu ook Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux. 

Wij zijn verheugd onze klanten toonaangevende opties te bieden die aansluiten op hun IT-behoeften, of het nu de implementatie is van Red Hat Enterprise Linux-containers gebruikmakend van Red Hat OpenShift op een van de grootste enterprise clouds, Microsoft Azure, of het bouwen van krachtige nieuwe database-applicaties met Microsoft SQL Server 2017 op Red Hat Enterprise Linux. Red Hat en onze partners helpen de weg naar digitale transformatie vrij te maken door bedrijven deze nieuwe tools te leveren die ze daarvoor nodig hebben.

Door: Jim Totton, vice president and general manager, Platforms Business Unit, Red Hat

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!