Witold Kepinski - 28 september 2017

Mendix sluit reseller overeenkomst aan met SAP

Mendix, leverancier van een gebruiksvriendelijk platform om snel mobiele en webapplicaties te creëren en continu te verbeteren, heeft een wereldwijde resellerovereenkomst met SAP  bekendgemaakt. "We hebben low-code ontwikkeling geïdentificeerd als een belangrijke enabler van digitale transformatie en we vonden dat Mendix ideaal geschikt is voor klanten die applicaties sneller willen opleveren", aldus Björn Goerke, CTO bij SAP en president van SAP Cloud Platform. "We hebben besloten het Mendix platform in de SAP Cloud Platform portfolio aan te bieden omdat we dezelfde technologievisie delen en open standaards gebruiken zoals Cloud Foundry en Docker."

Door deze overeenkomst zal SAP het Mendix-platform gaan leveren en ondersteunen onder de naam SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix. De oplossing heeft tot doel klanten in staat te stellen maatwerkapplicaties op het SAP Cloud Platform sneller te bouwen zo beweert Derek Roos (foto), CEO van Mendix. "We hebben al tientallen wederzijdse klanten die significante waarde creëren door gebruik te maken van de kracht van SAP en Mendix afzonderlijk. Klanten kunnen nu hun digitale transformatie-initiatieven versnellen door apps op SAP Cloud Platform met aanzienlijke snelheid en op schaal te bouwen en daarbij het krachtige ecosysteem van SAP te benutten."

Door deze overeenkomst wil SAP zijn portfolio van cloud platformdiensten uitbreiden met Mendix low-code ontwikkelingsmogelijkheden. SAP Cloud Platform Rapid Application Development moet klanten helpen om de time-to-value te verkorten voor applicaties die de operationele efficiency en klantenbinding vergroten. Werkend op het SAP Cloud Platform, biedt de oplossing een nauwe integratie met SAP-systemen, data en services, waardoor ondernemingen in staat worden gesteld een nog grotere business value te halen uit hun investeringen in SAP-software, zo beweert Willem Jan Zwart, Chief Digital Counsel van Enexis. "We hebben meer dan 50 apps op het Mendix-platform gebouwd, waardoor de kracht van SAP-software in de back-end nog beter wordt benut. Aangezien we het SAP Cloud Platform zijn gaan gebruiken en de stap naar SAP S/4HANA aan het maken zijn, verwachten we door deze samenwerking nog meer waarde te kunnen realiseren. "

SAP Cloud Platform Rapid Application Development helpt IT-organisaties volgens de twee partners apps te bouwen voor:

Innovatie - Lanceer nieuwe digitale producten en diensten door gebruik te maken van het SAP Leonardo digitale innovatie-systeem voor het Internet of Things (IoT), machine learning en Big Data.

Klantenbinding - Bouw web- en mobiele apps om klanten en en partners superieure gebruikerservaringen te bieden.

Operationele efficiency - Bouw apps om proces-efficiency en productiviteit van de medewerkers te verhogen.

SAP S/4HANA-migratie – Versnel de migratie naar SAP S/4HANA door maatwerk en lokalisaties naar het SAP Cloud Platform te brengen.

 

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!