Axis introduceert netwerkradartechnologie voor doeltreffende bewegingsdetectie

28-09-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Axis introduceert netwerkradartechnologie voor doeltreffende bewegingsdetectie

Axis Communications, aanbieder op het gebied van netwerkvideo, introduceert de AXIS D2050-VE netwerkradardetector. Dit is een aanvulling op camera's met videobewegingsdetectie en maakt het mogelijk om bewegende objecten te volgen met PTZ-camera's.

Radartechnologie wordt gebruikt om zones accuraat en betrouwbaar te scannen op bewegende objecten onder uiteenlopende licht- en weersomstandigheden. De technologie kan ook een breder gebied scannen dan thermische camera's, die meer geschikt zijn voor de beveiliging van lange perimeters. De nieuwe netwerkradardetector is in de eerste plaats bestemd voor middelgrote industriële installaties en kan worden geïntegreerd in camera's en videomanagementsystemen (VMS) van Axis en bewakingssystemen en VMS van andere grote merken.

De AXIS D2050-VE is vandalismebestendig en is geschikt voor gebruik buitenshuis. De detector kan in realtime informatie leveren over de positie, snelheid, hoek en afmetingen van bewegende objecten. Het toestel heeft een groter bereik dan passieve infraroodsensoren en beschikt over een breed detectieveld. Valse alarmen, doordat bijvoorbeeld kleine dieren, bewegende schaduwen of lichtreflecties worden geregistreerd, blijven tot een minimum beperkt. De radarbewegingsdetector kan worden gebruikt om cameraopnames te starten, een akoestisch alarm of verlichting te activeren of de opnamekwaliteit van camera's te verbeteren.

Open interface
De AXIS D2050-VE wordt ingezet als een op zichzelf staand product of als onderdeel van een bewakingssysteem. Dankzij de open interface is het systeem compatibel met camera's van Axis en kan het gemakkelijk aan de software Axis Camera Station, Axis Camera Management en andere videomanagementsystemen worden gekoppeld. Dit zorgt voor een overzichtelijk en geintegreerd beheer en eenvoudig onderhoud.

“Klanten kunnen nu gemakkelijk beproefde radartechnologie toevoegen aan hun bestaande of nieuwe bewakingssystemen om hun faciliteiten beter te beveiligen. Radartechnologie is een waardevolle aanvulling op ons portfolio omdat het een goed bereik biedt, bewegingen erg nauwkeurig detecteert en valse alarmen helpt te voorkomen”, aldus Edwin Beerentemfel Business Development Manager van Axis Communications. “Vergeleken met eenvoudige bewegingsdetectoren levert de AXIS D2050-VE meer informatie over gedetecteerde objecten. Die informatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor autotracking met PTZ-camera's van Axis.”

Specificaties, prijs en beschikbaarheid
De AXIS D2050-VE is de eerste detector met netwerkradartechnologie van Axis. Het is een detector met muur en/of paal bevestiging. Hij heeft een breed detectieveld van 120 graden en een bereik van 50 meter. Het toestel krijgt stroom via Power over Ethernet Plus (PoE+) en is daardoor volgens Axis eenvoudig te installeren. De detector is geclassificeerd als IP66, IK08 en NEMA 4X voor een hoge stof- en vochtbestendigheid. De detector kan worden gebruikt in temperaturen van -40°C tot 60°C.

De AXIS D2050-VE komt in oktober 2017 op de markt via de verkoopkanalen van Axis, voor een adviesprijs van 1.299 dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware