Witold Kepinski - 28 september 2017

Arcadiz werkt met Akamai Content Delivery Networking en DDoS protectie

Arcadiz werkt met Akamai Content Delivery Networking en DDoS protectie image

Arcadiz, specialist op het gebied van breedbandige glasvezelnetwerken in de Benelux, is een samenwerking aangegaan met Akamai, marktleider op het gebied van Content Delivery Networking en DDoS protectie. Gezamenlijk bieden zij veilige en hoogbeschikbare netwerken aan Enterprises en Service Providers.

Managed Telecom Services

Met haar Managed Telecom Services integreert Arcadiz operator diensten in een totaaloplossing  inclusief connectiviteit tussen en naar de datacenters, alsook IP transit. De connectiveit is redundant en voorzien van encryptie met ultra lage latency, waardoor de performance voor synchroon mirroring gewaarborgd is. De IP transit wordt eveneens volledig redundant geleverd en is voorzien van DDoS protectie. Voor de bescherming tegen DDoS aanvallen maakt Arcadiz hierbij gebruik van de DDoS protectie oplossing van Akamai.

DDoS aanvallen

DDoS aanvallen vormen een groot risico voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Deze grootscheepse aanvallen op servers kunnen organisaties veel schade toebrengen. Niet alleen downtime, maar ook een verlies aan productiviteit en daarmee gepaard gaande financiële gevolgen. DDoS aanvallen worden soms gecombineerd met zeer gerichte applicatie aanvallen. De DDoS aanval wordt daarbij als ‘afleiding’ gebruikt, terwijl het in werkelijkheid gaat om de diefstal van bijvoorbeeld vertrouwelijke persoonsgegevens.

Web Application Firewall

Akamai maakt voor haar Content Delivery Networking oplossing gebruik van zo’n 230.000 Edge servers. Deze Edge servers kunnen zijn voorzien van een Web Application Firewall. De DDoS Protectie oplossing samen met deze Web Application Firewalls zorgt voor een gecoördineerde DDoS mitigatie tussen server- en applicatielaag. Complexe aanvallen, die een combinatie zijn van een DDoS aanval en een gerichte aanval, kunnen op deze manier worden herkend en afgeslagen.

GDPR

Marc VandePutte, Director Solutions & Technology bij Arcadiz: ‘Onze klanten bevinden zich veelal in de financiële en zakelijke dienstverlening. Hoogbeschikbare connectiviteit is voor hen cruciaal. Wij zochten daarom naar een partner die continu oplossingen biedt tegen steeds weer nieuwe vormen van cybercriminaliteit. Met de oplossingen van Akamai zijn klanten niet alleen optimaal beschermd, maar kunnen zij ook aantonen dat zij hun informatie op een gecoördineerde en daarmee meest effectieve manier, hebben beveiligd.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!