Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2017

Oracle CEO Mark Hurd voorspelt de toekomst van zakelijke cloud

Oracle’s CEO Mark Hurd (foto) deed in zijn keynote op Oracle OpenWorld een aantal voorspellingen over de cloud en besprak de toekomst van business. Oracle-klanten Bloom Energy, FedEx en Gap vergezelden Hurd op het podium en vertelden hoe Oracle Cloud-innovaties hun business flexibeler, efficiënter en rendabeler maken.

De belangrijkste voorspellingen van Hurd voor 2025 zijn:

  • Applicatieontwikkeling en -testing zal voor 100 procent in de cloud gebeuren.
  • 80 procent van alle productie-apps zal zich in de cloud bevinden.
  • 80 procent van alle IT-budgetten zal worden besteed aan clouddiensten.
  • 80 procent van alle IT-budgetten zal worden besteed aan businessinnovatie, en slechts 20 procent aan systeemonderhoud. 
  • Alle zakelijke data zullen worden opgeslagen in de cloud.
  • Zakelijke clouds zullen de veiligste plek zijn voor IT-processing.

Meer dan 3.500 SaaS- en 125 PaaS-diensten

Hurd wees ook op het succes van Oracle’s cloudstrategie om applicaties, platformen en infrastructuren te bouwen die klanten in staat stellen om over te stappen naar of te beginnen in de cloud. Hij benadrukte de significante uitbreiding van Oracle Cloud en het feit dat Oracle in de afgelopen vijf jaar meer dan 3.500 SaaS-diensten en ruim 125 PaaS-diensten lanceerde.

“Het is belangrijk om goede apps te hebben. Wat we nu hebben uitgebouwd en wat we nu hebben, is echter nog meer. Het zijn goede apps die samenwerken, de meest complete suite aan PaaS-diensten en nieuwe-generatie Infrastructure-as-a-Service die allemaal samenwerken om elkaar aan te vullen”, aldus Hurd.

‘Meer functionaliteiten leveren’

Onder meer FedEx Service maakt gebruik van de Oracle Cloud. “We proberen manieren te vinden om meer functionaliteiten te leveren en om onze businessactiviteiten te ondersteunen en nog beter te worden. Tegelijkertijd verlagen we ook onze kosten”, zegt Chris Wood, vicepresident Business Services & Transformation bij FedEx Services. “Oracle Cloud is hier een belangrijk onderdeel van.”

“Met Bloom helpen we klanten met een pay-as-you-grow-model”, aldus Randy Furr, CFO van Bloom Energy. “Dit is nauw verwant aan de Oracle Cloud. Vanaf het begin is Bloom één van de grootste aanbieders van brandstofcellen. We moesten zogezegd een eigen sector creëren. We hebben geluk dat we in een vroeg stadium hebben gekozen voor Oracle ERP, EPM en Supply Chain: het heeft ons geholpen bij de groei en het schalen van onze business. Ik wil Oracle dan ook bedanken, zij zijn een geweldige partner.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!