Wouter Hoeffnagel - 03 oktober 2017

Oracle introduceert Oracle Exadata X7

Oracle introduceert de next-generation Oracle Exadata X7. De Exadata X7 is gericht op grootzakelijke databaseplatforms.

Oracle Exadata is een platform dat geschikt is voor alle database workloads. Het platform biedt scale-out mogelijkheden, voor databases geoptimaliseerde rekenkracht, InfiniBand netwerkcapaciteiten en slimme opslag voor snelle prestaties en lage kosten. Gespecialiseerde algoritmes versnellen alle vormen van databaseverwerkingen, waaronder OLTP, analytisch en consolidatie.

Hardware- en softwarematige verbeteringen

Oracle Exadata X7 biedt verbeteringen in hardware en software voor betere algemene prestaties, opslagcapaciteit, netwerkbandbreedte en automatisering. Exadata X7 is gericht op het draaien van grote en bedrijfskritische databaseworkloads.

De Oracle Exadata X7 hardware is voorzien van Intel Xeon schaalbare processoren. De capaciteit aan PCIe NVMe Flash storage met 100% toegenomen ten opzichte van de voorgaande generatie, terwijl de diskcapaciteit met 25% is gestegen. Een full rack Exadata X7 systeem heeft hierdoor een capaciteit van 1,7 petabytes aan disk storage en 720 terabytes aan NVMe all-Flash storage.

Tot 25 Gbps

Ook de Ethernet netwerkbandbreedte is verbeterd, van 10 tot 25 Gigabits per seconde (Gbps). Het interne geheugen en de prestaties van het systeem zijn met 50% verhoogd. Oracle stelt dat Exadata X7 database applicaties hierdoor 20 tot 40% betere prestaties leveren voor OLTP, analytics en gecombineerde workloads.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!