Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2017

‘IT-investeringen lopen in 2018 op tot 3,7 biljoen dollar’

De wereldwijde IT-investeringen groeien in 2018 naar 3,7 biljoen dollar. Dit is 4,3% meer dan de 3,5 miljard dollar die bedrijven naar verwachting in 2017 investeren in IT.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Bedrijven investeren fors meer in enterprise software en IT-services, waarbij communicatiediensten het snelst groeien. De investeringen in software groeien in 2017 naar verwachting met 2017, terwijl dit segment in 2018 met 9,4% groeit. Naar verwachting investeren bedrijven in 2018 in totaal 387 miljard dollar in software. De investeringen IT-diensten groeien eveneens. Dit segment groeit in 2017 naar verwachting met 4% tot 931 miljard dollar, waarna het segment in 2018 met 5,3% groeit tot 980 miljard dollar.

Devices segment

Het devices segment groeit voor het eerst in twee jaar. Gartner voorspelt een groei van 5,3% in 2017 en 5% in 2018. De groei in dit segment wordt gedreven door onder meer een hogere gemiddeld verkoopprijzen voor premium smartphones in volwassen markten, wat deels te danken is aan de introductie van de iPhone 8 en 10. Daarnaast vervangen bedrijven hun huidige PC’s met Windows 10 machines, wat zorgt voor een groeiende vraag naar PC’s.

gartner-worldwide-it-spending-forecast-2018.png

Gartner heeft 10 markten geïdentificeerd waar IT-leveranciers actief in zouden moeten zijn om in de toekomst relevant te blijven en groei te blijven realiseren. Deze markten variëren van technologieën voor het verbeteren van de digitale werkplek, zoals workstream collaboration, workforce analytics en video message-georiënteerde middleware, tot security (endpoint detection en response), analytics (smart data discovery) en storage (in-memory data grids). Ook zijn drie cloud segmenten (infrastructure as a service, integrated platform as a service en communications platform as a service) onderdeel van deze top 10. Alle markten houden verband met het mogelijk maken en verbeteren van de digitale transformatie van bedrijven.

Meer informatie is beschikbaar in de Gartner Worldwide IT Spending Forecast.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!