HP lanceert de Spectre 13 en HP Spectre x360 13 touch laptops

04-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HP lanceert de Spectre 13 en HP Spectre x360 13 touch laptops

HP introduceert de nieuwe HP Spectre 13 en HP Spectre x360 13 laptops. De nieuwe producten zijn gericht op het premium consumentensegment en bieden onder meer betere prestaties, een langere batterijduur, haarscherp beeld en een modern design.

HP Spectre 13

De tweede generatie Spectre 13, die volgens HP de dunste laptop met een touchscreen ooit is, is voorzien van een 4K-beeldscherm, dunne schermranden en verbeterd geluid. De laptop is voorzien van een 8e generatie Intel Core quad-core processors. HP stelt dat de Spectre x360-laptop van alle quad-core convertibles de langste batterijduur heeft. Daarnaast is de beveiliging versterkt, onder meer met de nieuwe optie voor een geïntegreerd privacyscherm.

De belangrijke specificaties zijn:

  • Een behuizing gemaakt van met een CNC-machine bewerkt aluminium en koolstofvezel. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Ceramic White met Pale Gold accenten, of Dark Ash Silver met gepolijste Copper accenten, en smalle schermranden en een Corning Gorilla Glass NBT schermen met een resolutie tot 4K.
  • De speakers zijn geplaatst bovenaan het full-size toetsenbord dat over de volledige breedte van de laptop loopt en voorzien is van toetsverlichting. 
  • 8e generatie Intel Core i5 en i7 processors, leverbaar met een PCIe SSD met maximaal 1TB opslagruimte en 16GB LPDDR3 intern geheugen.
  • Tot 11,5 uur batterijduur. Dankzij de HP Fast Charge technologie kan de batterij van 0% tot 50% worden opgeladen in 30 minuten. 

HP Spectre x360

De HP Spectre x360 kan eenvoudig schakelen tussen een laptop en een tablet, levert quad-core prestaties, heeft een batterijduur tot 16,5 uur en kan worden uitgerust met een nieuw geïntegreerd privacyscherm. Specifieke features zijn:

  • De CNC gefabriceerde aluminium behouzing met strakke contouren is verkrijgbaar in Natural Silver, Dark Ash Silver with Copper accents en een Pale Rose Gold Limited Edition.
  • Voorzien van een Corning Gorilla Glass NBT 13-inch display met een resolutie tot 2K en smalle randen.
  • Geoptimaliseerde thermische eigenschappen, 8e generatie Intel Core i5 en i7 processors, geheugen tot 16 GB LPDDR3 en optie tot 1TB PCIe SSD9.
  • Veiligheidsfeatures zoals een vingerafdrukscanner aan de zijkant, optioneel HP Sure View geïntegreerd privacyscherm op de Full HD7 versie (enkel op Natural Silver) en HP Wide Vision FHD IR camera om in te loggen met gezichtsherkenning.
  • De Windows Ink gecertificeerde pen biedt een meer natuurlijke teken- en schrijfervaring voor pen en touch tegelijkertijd. De pen is drukgevoelig, voorzien van een geïntegreerde USB-C herlaadbare batterij. 15 seconden opladen levert de gebruiker voldoende energie voor 198 minuten gebruik.

Prijzen en beschikbaarheid

De HP Spectre 13” laptop is in Nederland vanaf november verkrijgbaar, voor een adviesprijs van €1,399. De HP Spectre x360 is in Nederland vanaf november verkrijgbaar, voor een adviesprijs van €1,299

Terug naar nieuws overzicht
Mobility