Wouter Hoeffnagel - 04 oktober 2017

Oracle integreert machine learning in IT-security en -management

Oracle integreert machine learning in IT-security en -management image

Oracle-voorzitter en -CTO Larry Ellison toonde hoe nieuwe machine learning-mogelijkheden op het gebied van cybersecurity zowel IT-security als IT-management transformeren. De nieuwe mogelijkheden vormen een geïntegreerd onderdeel van verbeteringen in Oracle Management Cloud, een complete en geïntegreerde oplossing voor IT-security en IT-management, waarmee organisaties hun operationele en security-data binnen één en dezelfde omgeving kunnen monitoren en analyseren.

“Bestaande methodes op het gebied van security en management zijn ontoereikend. Dat blijkt ook wel uit de krantenkoppen over security-aanvallen en slechte performances”, zegt Ellison. “Onze visie op security en management is simpel: je hebt alle data op één locatie nodig. We moeten toe naar speciaal ontwikkelde machine learning die te gebruiken is door security- en operations-specialisten; niet door datascientists. We hebben geautomatiseerde probleemoplossing nodig, waarmee menselijk handelen overbodig wordt. En dat is precies wat we hebben gebouwd met Oracle Management Cloud.”

‘Bedrijven verliezen de cyber-oorlog’

“Bedrijven verliezen de cyber-oorlog. En het wordt ieder jaar erger. Bedrijven moeten zichzelf beschermen tegen naties en geraffineerde cybercriminelen die hun data stelen”, aldus Ellison. “We moeten nieuwe prioriteiten stellen en heroverwegen hoe we onze informatie beschermen. We hebben nieuwe systemen nodig. Onze mensen tegen hun computers is niet wat je wilt. Die oorlog verliezen we. Onze computers tegen hun computers; dát moet het zijn. Want vergis je niet: het is echt oorlog.”

“De manier om data veilig te stellen en diefstal van data te voorkomen, is meer automatisering. We hebben een verdedigingssysteem nodig dat automatisch zwaktes en aanvallen detecteert”, stelt de CTO en oprichter van Oracle. Dit antwoord biedt Oracle volgens Ellison met Oracle Autonomous Database en de geautomatiseerde cyber defense systems van het bedrijf. “De Autonomous Database en ons geautomatiseerde beveiligingssysteem zijn gebaseerd op een nieuwe technologie, namelijk machine learning. Machine learning is de belangrijkste technologie sinds lange tijd. Het kijkt naar alle log-ins met alle IP-adressen en url’s, en onderscheidt normaal gedrag van afwijkend, risicovol gedrag.”

Upgraden en back-uppen zonder downtime

“De database is in staat zichzelf al draaiende te upgraden, te bevoorraden, te patchen, te back-uppen en te tunen. En omdat er geen menselijke tussenkomst is, worden er geen menselijke fouten gemaakt”, aldus Ellison. “De Oracle Management Cloud heeft een uniforme data-architectuur, waarmee je iedere technologie – on-premise, in onze cloud of andere clouds – zonder integratie kunt managen. We hebben alle onderdelen zo ontwikkeld dat ze in elkaar grijpen. We brengen data samen, we analyseren die data, we detecteren afwijkingen en lossen het automatisch op. Het is één systeem. Relatief makkelijk in gebruik; veel eenvoudiger dan andere systemen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!