Orange Business Services test LTE-M-netwerk
06-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange Business Services test LTE-M-netwerk

Orange Business Services maakt bekend haar LTE-M-strategie verder te hebben uitgebreid om de ontwikkeling van Internet of Things (IoT)-toepassingen voor bedrijven te ondersteunen. Het bedrijf maakte in februari al bekend van LTE-M een prioriteit te willen maken in heel Europa.

Orange heeft verschillende LTE-M-test cases opgestart. Al deze testen worden uitgevoerd alvorens het LTE-M netwerk wordt gelanceerd in 2018. In Spanje is Orange begonnen met verschillende tests in samenwerking met strategische klanten en fabrikanten van toestellen. De testen gaan over verschillende sectoren en toepassingen, inclusief smart utility, smart cities en facility management. In Antwerpen bereidt Orange de opening van een “LTE IoT City” voor, die in het vierde kwartaal van 2017 pilots zal draaien.

Open IoT Lab

De beschikbaarheid van LTE-M maakt deel uit van het programma van de Orange Groep om fabrikanten van geconnecteerde objecten en modules te ondersteunen. Orange verwelkomt deze producenten in haar “Open IoT Lab” in de Orange Gardens. Op deze plek stelt de Groep technische middelen ter beschikking en ondersteuning door experts.

De eerste toestellen die Orange op haar LTE-M netwerk heeft getest, zijn:

  • producten gericht op asset tracking en Industry 4.0;
  • een persoonlijke GPS-tracker in een waterdichte verpakking;
  • een kleine GPS-tracker, ontwikkeld voor het volgen van kleine items.

De eerste prototypes van deze toestellen zijn nu beschikbaar om getest te worden in pilootprojecten van klanten.

LTE-M

LTE-M is een evolutie van het LTE- (of 4G-) mobiele netwerk, dat werd ontwikkeld ten behoeve van IoT-toepassingen met een lager energieverbruik. Het netwerk zal worden geïntegreerd in de IoT-strategie van Orange via Datavenue en Data Analytics. Het zal het aanbod aan connectiviteitstoepassingen zoals LoRa, 2G/3G/4G en Wi-Fi, die objecten in alle veiligheid verbinden, verder uitbreiden. De LTE-M-geteste modules breiden ook het aanbod aan Datavenue-geconnecteerde objecten verder uit, met nu een totaal van 80 objecten.

“De ontwikkeling van het LTE-M-netwerk maakt deel uit van onze strategie om, middels Datavenue, een hele waaier aan IoT-connectiviteitsopties aan onze klanten aan te bieden. De beschikbaarheid van LTE-M-toestellen laat onze klanten toe hun LTE-M-toepassingen te ontwikkelen alvorens de netwerken in 2018 worden uitgerold. We zijn ervan overtuigd dat LTE-M de perfecte match is voor een breed aanbod aan IoT-toepassingen in Industry 4.0, fleet management en asset tracking,” zei Olivier Ondet, Vice President of IoT and Analytics, Orange Business Services.

Er zijn vele IoT-toepassingen in de industrie gelinkt aan LTE-M, zoals asset tracking, remote monitoring, onderhoudsvoorspelling, smart metering, telematica en autoverzekeringen.

Terug naar nieuws overzicht