Aofei gaat samenwerking aan met Equinix

06-10-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aofei gaat samenwerking aan met Equinix

Equinix, een interconnectie- en datacenterbedrijf, heeft aangekondigd dat de Chinese communicatie-operator, Guangdong Aofei Data Technology (Aofei), met Equinix samen gaat werken om zijn content delivery diensten via Platform Equinix uit te breiden naar zeven nieuwe markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Hong Kong, Los Angeles, New York, Singapore en Tokio.

“We zijn vandaag de dag voortdurend online en de vraag naar digitale data blijft groeien. Ook de komende jaren is de verwachting dat de vraag blijft toenemen”, zegt Michiel Eielts (foto), Managing Director Equinix Benelux. De vraag naar Chinese content groeit de laatste tijd wereldwijd enorm snel. Dit komt met name door internationale Chinese gemeenschappen die toegang willen tot dezelfde content die zij in hun land van oorsprong ook zouden hebben. “Aofei speelt een integrale rol in het ondersteunen van deze vraag en fungeert als een brug tussen Chinese content providers en de mogelijkheden overal ter wereld”, zegt Eielts.

Cloud

Omdat Aofei voornamelijk in China opereert had het een internationale partner nodig die ook buiten China actief is. Door de samenwerking met Equinix kan Aofei flexibele en kosteneffectieve interconnectie tot stand brengen met peering networks en de toonaangevende cloud service providers. Dit leidt tot een verbeterde gebruikerservaring voor het wereldwijde publiek . "We zien Equinix als één van de belangrijkste spelers in de wereldwijde IT-infrastructuurindustrie”, zegt Alex Yang, COO van Guangdong Aofei Data Technology Co, Ltd. “Met kwalitatief hoogstaande datacenters en een uitstekende klantenservice is Equinix een voor de hand liggende keuze voor Aofei om op te schalen, zonder kwaliteits- en prestatieverlies. We hebben een provider nodig met wereldwijde interconnectie-mogelijkheden en end-to-end netwerkdekking. Equinix levert op beide fronten.”

Digital edge

Met de samenwerking kan Aofei de content naar de digital edge van het netwerk duwen. “De digital edge is waar vandaag de dag zaken worden gedaan”, zegt Eielts. “Hier komen commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samen. Hier moet het netwerk van een bedrijf de mensen, locaties, clouds en data verbinden die digitale business mogelijk maken. Door Aofei te helpen de digital edge te bereiken, helpen we hun gebruikers de juiste ervaring te bieden.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud