Witold Kepinski - 06 oktober 2017

HP maakt een einde aan Elite X3 Windows Smartphone

HP maakt een einde aan Elite X3 Windows Smartphone image

HP maakt een einde aan zijn Elite X3 Windows Smartphone die bedoelt is voor de zakelijke workspace. De HP X3 was gericht op zakelijke gebruikers die applicaties gebruiken in combinatie met het Windows platform. HP heeft dit bevestigt tijdens de jaarlijkse Canalys Channels Forum 2017 door Nick Lazaridis, EMEA baas bij HP.

Microsoft stopt met de verdere ontwikkeling van Windows Mobile, daarom stopt HP met de X3. De HP X3 smartphone was een soort kruising tussen een Blackberry en een iPhone die werkt op Windows 10 en een platform biedt voor zakelijke gebruikers die productief willen werken, maar het sloeg niet echt aan. De Elite X3 heeft een 6-inch scherm en was volgens HP handig voor email, Skype, WhatsApp en Microsoft Office 365 zoals Word, PowerPoint en Excel. Ook apps zoals Uber werken erop.

De telefoon kon tegen flinke stoten en water. De Windows smartphone was daarom volgens HP een werkpaard voor de zakelijke gebruiker en bedrijven die hun data binnen Windows omgevingen sterk willen beveiligen. Deze werkt met workspace oplossingen zoals VMware View, Citric XenApp en Awingu.

Maar doordat Microsoft Windows Mobile niet verder ontwikkelt is het nu gedaan met de HP Elite X3 Windows Smartphone. Tot 2019 is er nog support.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!