Witold Kepinski - 06 oktober 2017

Canalys schetst business kansen voor 2018

Canalys schetst business kansen voor 2018 image

Steve Brazier (foto), directeur van analistenbureau Canalys, ziet tal van groeikansen voor channel partners, ook in de komende jaren. "Onder andere met edge computing, applicatie & cloud management en security."

Brazier zei dit tijdens de tiende Europese editie van het Canalys Channels Forum in Venetië. Daar kwamen ruim 1000 top spelers uit de Europese channel samen (vendors/cloud providers, distributeurs en resellers).

Er zijn meer kansen voor de IT-channel dan ooit te voren aldus Brazier omdat alle branches nieuwe IT nodig hebben. Denk maar aan restaurants, scholen, de zorg, vliegvelden en de landbouw. “Journalisten zouden eindelijk moeten stoppen met het publiceren van artikelen met titels als "Heeft het kanaal een toekomst?"

Hardware

Verder is er nog goede business te doen met hardware die klanten kunnen inzetten voor edge computing zoals IoT en micro-clouds (kleine servers voor private mini-cloud). 

Midden volgend jaar zullen er notebooks zijn met een batterijduur van drie dagen. De omzet van het Europese kanaal zal gemiddeld in 2017 met gemiddeld vijf procent groeien. 

De hardware business is verder niet dood benadrukt Barzier. Twintig procent van alle resellers verkoopt in 2019 autonome voertuigen (auto's, drones, schepen, etc…). Microsoft zal echter wel in 2019 stoppen met zijn Surface devices omdat de marges te laag zijn en er meer business te halen valt met cloud en software. Tot slot wordt recycling van hardware een lucratieve dienst aldus Brazier.

Daarnaast groeit de vraag naar apps en software-as-a-service (saas). Dat vraagt om goede beheer en integratie die vooral channel partners kunnen adresseren zo vindt de marktvorser.

Security

Vette marges zijn te halen met security omdat hacking volop plaatsvindt. Dat heeft soms politieke consequenties. Container transportbedrijf Maersk werd gehackt en moest miljoenen euro’s afschrijven. In Nederland lagen twee grote containerterminals in de Rotterdamse haven plat na de hack.

Het laatste kwartaal van 2017 zal het beste van de laatste tien jaar zijn voor het Europese kanaal, zo voorspelt Brazier. "Vijftig procent van de cloud verkoop wordt in 2019 door een 2-tiermodel behandeld, dus via partners."

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!