Siemon LightStack 8 ultra high-density plug & play glasvezel voor datacenters
11-10-2017 | door: Redactie

Siemon LightStack 8 ultra high-density plug & play glasvezel voor datacenters

Siemon, een belangrijke leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, heeft zijn LightHouse-programma glasvezeloplossingen uitgebreid met LightStack 8. Deze nieuwe ultra high-density oplossing biedt een efficiënte en kosteneffectieve ondersteuning voor zowel huidige als toekomstige toepassingen die zijn gebaseerd op 8 glasvezels.

LightStack 8 biedt een eenvoudig en efficient migratiepad naar 40 en 100 Gb/s snelheden voor switch-to-switch oplossingen in datacenters. Hierdoor kunnen deze toepassingen ondersteunen die vragen om snellere datatransmissiesnelheden, krachtigere gegevensverwerking en een grotere opslag van gegevens. Deze eisen zijn zeer actueel nu Internet of Things-toepassingen steeds grotere sets aan data genereren. Maar ook storage-intensieve cloud-toepassingen vragen om meer en meer capaciteit.

De nieuwe oplossing van Siemon ondersteunt zowel de huidige 40 en 100 Gigabit multimode toepassingen als toekomstige 200 en 400 Gigabit applicaties die gebruik maken van 8 vezels. Daarmee biedt LightStack 8 een complete end-to-end oplossing voor Base 8-toepassingen. Het maakt een 100 procent benutting van de beschikbare vezels mogelijk, zodat dit soort ‘8 fibre applications’ op zeer efficiënte wijze kunnen worden gefaciliteerd.

Het nieuwe systeem bestaat uit 1U en 4U panelen, modules, adapters, assemblies en jumpers. In een 1U is ruimte voor 144 LC vezels of 864 MTP fibres. Een 4U-oplossing kan 576 LC vezels of 3456 MTP fibres aan. Daarmee is LightStack 8 zeer geschikt voor ultra high-density toepassingen, waar in datacenters vanwege gebrek aan ruimte grote behoefte aan bestaat. Netwerkpoorten zijn eenvoudig te bereiken dankzij hulpmiddelen als cable management clips aan de voorzijde en schuifmechanismen aan de achterzijde. Cable management is hierdoor zeer eenvoudig geworden, ook in de veelal zeer krappe werkruimtes in een datacenter. De vezels worden beschermd met magnetisch afsluitbare deuren, terwijl de productielijn tevens standaard is voorzien van oplossingen die voorkomen dat vezels na aansluiting onder te grote spanning komen te staan.

De productlijn omvat tevens low-loss modules die één Base 8 MTP omvormt tot vier duplex LC connectoren. Ook is voorzien in MTP ‘pass-through’ adapters die 40 Gb/s of 100 Gb/s applicaties ondersteunen. Tevens zijn pass-through adapters voor LC naar duplex applicaties in het programma opgenomen. Deze modules en adapters kunnen snel en eenvoudig worden geplaatst of verwijderd aan zowel de voor- als de achterzijde van de kasten. Het LightStack 8-systeem kent tevens Base 8 plug and play MTP trunk assemblies, MTP jumpers en hybride kabels voor aansluiting op de backbone of netwerkapparatuur.

De nieuwe LightStack 8 is beschikbaar in ‘low-loss’ OM4 multimode en OS1/OS2 single mode en maakt gebruik van RazorCore glasvezels. Hierdoor is deze productlijn zeer geschikt is voor toepassingen die een zeer kleine diameter van de kabel-assemblies vereisen. Hierbij kan tevens een MTP jumper met een diameter van 2 mm worden toegepast. Het programma omvat verder Base 8 MTP naar LC hybride assemblies die als alternatief kunnen dienen voor modules die ondersteuning bieden voor 10 Gb/s en 4x 10 Gb/s Base 8 MTP to LC BladePatch assemblies die over het bekende push-pull mechanisme beschikken. 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter