Pure Storage gaat distributieovereenkomst aan met PNY Technologies
10-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage gaat distributieovereenkomst aan met PNY Technologies

Pure Storage, leverancier van all-flash dataplatforms voor het cloudtijdperk, en PNY Technologies, gespecialiseerd in high-performance computing (HPC), grafische virtualisatie en deep learning technologieën, gaan een pan-EMEA distributieovereenkomst aan. Als onderdeel van de overeenkomst gaat PNY Technologies flash-storage leveren aan haar HPC partnernetwerk.

Als EMEA-distributeur van de NVIDIA-producten werkt PNY Technologies samen met een ervaren partnernetwerk in deze regio. Dit netwerk is gericht op klanten in omgevingen waar zeer grote rekenkracht vereist is, zoals kunstmatige intelligentie (AI), deep learning en diverse wetenschappelijke workloads, zoals DNA-onderzoek.

Data met grote snelheden aanbieden aan GPU’s

Data vormen het centrum van de AI-revolutie. Enorme hoeveelheden data worden met ongelooflijk grote snelheden aangeboden aan GPU's met als doel om modellen sneller en accurater te trainen. De NVIDIA DGX-1 is specifiek voor veeleisende omgevingen voor deep learning en analytics ontworpen. Klanten waren echter minder te spreken over de met seriële bouwblokken ontworpen legacy opslagsystemen die hieraan gekoppeld waren, omdat deze qua snelheid en mogelijkheden tekortschoten voor de vereisten van AI-workloads.

Pure Storage FlashBlade is het eerste dataplatform dat volledig ontworpen is voor AI en moderne analysemethoden. Het is van de grond af aan gebouwd met een massaal-parallelle architectuur. In slechts een half rack kan het 8 bruikbare petabyte herbergen met 75 GB/s read throughput, 25 GB/s write throughput en 7,5M IOPS. FlashBlade is in januari 2017 op de markt beschikbaar.

‘Technologieën zijn complementair’

Ben Savage (foto), hoofd EMEA channel van Pure Storage: "Door deze toegang tot het uitgebreide en ervaren NVIDIA partnernetwerk krijgen klanten niet alleen de beschikking over nieuwe mogelijkheden, maar het opent voor ons ook vele nieuwe markten en sectoren. Het potentieel hiervan is significant - de technologieën zijn echt complementair en we hebben grote ambities met wat de gecombineerde producten zullen gaan bieden."

Richard Jackson, VP EMEA bij NVIDIA, een partneronderneming, zegt: "AI en deep learning technologieën zijn al een tijd beschikbaar, maar organisaties bleven het lastig vinden om de rekenkracht samen te stellen om projecten te laten slagen. Onze NVIDIA DGX-1 integreert alles wat datawetenschappers nodig hebben om krachtige en geavanceerde diepe neurale netwerken te bouwen, te trainen en te draaien. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen we onze technologie combineren met Pure Storage FlashBlade, waardoor we onze klanten in staat stellen om de grenzen van het mogelijk voor AI-projecten werkelijk te verleggen."

Terug naar nieuws overzicht