Nokia ontslaat werknemers na schrappen OZO VR camera
11-10-2017 | door: Redactie

Nokia ontslaat werknemers na schrappen OZO VR camera

Nokia gaat OZO, zijn camera voor virtual reality, niet verder ontwikkelen. Daarbij verliezen ook 310 mensen hun baan. De banen verdwijnen vooral in het Finse hoofdkwartier, de VS en Groot-Brittannië. De totale afdeling telt momenteel 1.090 werknemers, ongeveer één procent van het totale aantal van 102.000 mensen. Zij zullen zich verder toeleggen op digital health en licenties rond de merknaam en patenten van Nokia.

Nokia focust zich de laatste jaren vooral op telecominfrastructuur. OZO kwam er een jaar geleden als nevenproject in de digital media business, een zijtak waarin het hoopte te groeien. De camera zelf kostte zo'n 45.000 dollar en kon gebruikt worden voor 3D-films en games die gebruikers dan konden bekijken met een VR-headset.

De hoofdreden voor de stopzetting van de VR-camera is dat de ontwikkeling van virtual reality trager dan verwacht gaat, zegt Nokia in een verklaring. Daarom wil het zijn aandacht verleggen. Wel blijft het bedrijf zijn verplichtingen nakomen naar bestaande klanten toe. Waarschijnlijk doelt het bedrijf hiermee op (technische) ondersteuning voor wie reeds een toestel heeft gekocht.

In samenwerking met Datanews

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware