HPE en Microsoft introduceren HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack HPE en Microsoft introduceren HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack
11-10-2017 | door: Redactie

HPE en Microsoft introduceren HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack

HPE kondigt aan dat HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack vanaf nu wereldwijd beschikbaar is. Met deze hybride cloudoplossing stelt HPE klanten en serviceproviders in staat om Azure-services te draaien op een HPE-infrastructuur in hun eigen datacenters. Hiermee wordt de implementatie en het gebruik van hybride IT-omgevingen vereenvoudigd.

 HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack biedt klanten de volgende mogelijkheden:

Klanten kunnen high performance Microsoft Azure-services gebruiken en beheren op hun locatie. HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack integreert HPE OneView om Azure Stack-implementaties te vereenvoudigen. HPE OneView maakt het makkelijker om software- en firmware updates te beheren en de systeemstatus te monitoren. Daarnaast biedt de HPE-infrastructuur de hoogste capaciteit en snelheid om aan veeleisende workloads te voldoen.

Klanten kunnen gebruikmaken van de expertise van HPE, Microsoft en derde partijen om hybride clouds te bouwen en te managen. In het HPE-Microsoft Azure Stack Innovation Center bieden experts van HPE en Microsoft klanten expertise voor eenvoudig gebruik van Azure Stack in HPE-infrastructuur, -software en -services. Naast experts van HPE en Microsoft kunnen klanten een groeiend aantal ISV’s, system integrators en managed service providers inschakelen om HPE-Azure Stack-initiatieven te ondersteunen.

Klanten kunnen Azure Stack-services afnemen op basis van consumptie voor lagere kosten en eenvoudige facturatie. HPE is de enige infrastructuurleverancier die Azure Stack services aanbiedt in een op consumptie gebaseerd model - met één factuur. HPE ProLiant en Microsoft Azure Stack-services kunnen worden gecombineerd met HPE Flexibility Capacity, een service waarmee capaciteit on demand aangeboden wordt. HPE Flexible Capacity zorgt dat klanten capaciteit kunnen op- en afschalen waar nodig. Daardoor betalen ze - naast een startbedrag - alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Dit zorgt voor snelheden die vergelijkbaar zijn met de cloud en de economische voordelen van on-premise IT, tegen kosten die vergelijkbaar zijn met die van publieke clouds.

HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack is door Microsoft en HPE samen ontworpen en gevalideerd. Voor bedrijven en service providers wordt de ontwikkeling, het management en de beveiliging vereenvoudigd in lijn met publieke cloudservices van Azure. Deze services kunnen ze on-premise draaien om te voldoen aan eisen rondom datasoevereiniteit, security en compliance. Dankzij HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack kunnen organisaties applicatieontwikkelingen moderniseren en applicaties implementeren op locaties naar voorkeur. Daarnaast zorgt het ervoor dat aan eisen rondom datasoevereiniteit, security en compliance wordt voldaan, gecombineerd met sterke prestaties van de on-premise infrastructuur. HPE ProLiant biedt het best presterende platform voor Azure Stack met 768GB aan RAM-geheugen en geheugensnelheden van 2400MHz. Dit vergroot de bandbreedte met 28 procent in vergelijking met andere oplossingen van deze capaciteit.1 Hierdoor kunnen klanten meer workloads draaien op een hoge snelheid. 

Daarnaast biedt HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack klanten de mogelijkheid om implementaties op maat te maken met:

Configuraties van vier tot twaalf nodes, verkrijgbaar per stuk of per blok van vier. Daarmee kunnen klanten precies afnemen wat ze nodig hebben.

Processors die het meest geschikt zijn voor specifieke workloads.

Geheugen en storageopties, keuze uit racks, networking switches van derden en verschillende voedingsopties voor integratie in bestaande omgevingen.

Ook hebben klanten beschikking over een groeiend ecosysteem aan oplossingen en services van derden, die voldoen aan specifieke businessbehoeften. De nieuwe oplossingen en services voor HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack, naast die van SogetiNTT CommunicationsPwC en Wipro zijn:

DXC Technology Managed Services for HPE ProLiant Azure Stack levert gestroomlijnde end-to-end operation en management van hybride cloudomgevingen met oplossingen voor specifieke workload placement, privacy en eisen rondom regelgeving.

In combinatie met HPE-infrastructuur en Azure Stack, biedt Veeam Software dezelfde snelheid als ‘on premise’ Azure public cloud, waarbij een gemeenschappelijk data availability platform wordt gebruikt zodat mission-critical applicaties snel hersteld kunnen worden. Hierdoor zijn klanten ervan verzekerd dat hun data en applicaties beschermd worden en beschikbaar zijn waar die zich ook bevinden.


Beschikbaarheid

HPE ProLiant for Microsoft Azure Stack is nu verkrijgbaar. De Veeam Software-oplossing wordt in het eerste kwartaal van 2018 verwacht.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud