FuelUp en PwC sluiten technologische alliantie
12-10-2017 | door: Witold Kepinski

FuelUp en PwC sluiten technologische alliantie

De Nederlandse tech startup FuelUp gaat een strategische samenwerking aan met PwC. FuelUp heeft slimme software ontwikkeld om grote bedrijven te helpen met het wereldwijd vinden van veelbelovende technologieën. PwC gaat onder meer verbindingen leggen tussen FuelUp en klanten, zodat ze sneller kunnen innoveren en ontwikkelen. De samenwerking past in de ambitie van PwC om het aantal technologische allianties uit te breiden en de consulting-praktijk die zich met digitale transformaties bezighoudt te versterken.

FuelUp is een alumni van Startupbootcamp Amsterdam, een acceleratorprogramma waarmee PwC intensief samenwerkt. De filosofie van FuelUp is dat er voor elk belangrijk probleem in de wereld waarschijnlijk een oplossing bestaat, alleen moet je die oplossing wel kunnen vinden, zelfs als die zich in onverwachte hoek bevindt. Voor deze uitdaging heeft de startup een technology scouting platform ontwikkeld. Bedrijven en investeerders kunnen het platform inzetten voor business intelligence, competitor scans en het zoeken naar technologie om producten en diensten te ontwikkelen of te verbeteren.

‘Dat maakt FuelUp de ideale partner om onze klanten vanuit onverwachte invalshoeken te helpen met het oplossen van belangrijke problemen’, zegt Technology Leader Ilja Linnemeijer van PwC. ‘De ontwikkeling van technologie gaat dermate snel dat bedrijven soms niet in staat zijn het tempo bij te houden. Voor hen is het platform van FuelUp de ontbrekende schakel in de voortdurende zoektocht naar slimme oplossingen.’

‘We zien hoe uitdagend innovatie is voor bedrijven. Als antwoord hebben we een online tech scouting platform gebouwd dat zich aanpast aan de gebruiker en krachtige machine learning algoritmen gebruikt om opkomende technologieën te vinden’, zegt FuelUp CEO Lucy Howie. ‘We zijn enthousiast over onze samenwerking met PwC. We kunnen onze expertises combineren om waarde te creëren voor onze klanten, waardoor zij op hun beurt nieuwe producten, diensten en bedrijfsmodellen kunnen leveren.’

Linnemeijer heeft recent al enkele inspirerende trajecten van dichtbij meegemaakt. Bijvoorbeeld een chemiebedrijf die een probleem heeft opgelost met behulp van techniek uit de mijnbouwindustrie en een retailer die grote stappen heeft gemaakt door technische innovaties uit de medische sector te gebruiken. 

Terug naar nieuws overzicht