Redactie - 14 oktober 2017

iPhone 8 en 8 Plus review: logische opvolgers verrassen niet

iPhone 8 en 8 Plus review: logische opvolgers verrassen niet image

Naast de vernieuwende iPhone X onthulde Apple onlangs ook de iPhone 8 en 8 Plus. De toestellen introduceren enkele interessante vernieuwingen, maar behouden het design dat Apple al sinds de iPhone 6 gebruikt. Daarom weten de telefoons maar nauwelijks te verrassen.

Wanneer je de iPhone 8 of iPhone 8 Plus voor het eerst in je handen houdt, heb je al gauw door dat de telefoons in alle opzichten een 7S of 7S Plus zijn, ondanks dat Apple deze naam overslaat. De voorkant van de 8 is niet te onderscheiden van zijn voorganger, al is de achterkant wel veranderd. Die is namelijk van glas, en dat heeft een belangrijke reden.

De nieuwe iPhones ondersteunen namelijk draadloos opladen. Android-toestellen doen dit al veel langer, maar nu gaat ook Apple eindelijk overstag. Voor het draadloos opladen heb je wel een aparte lader nodig en het laden zelf gaat nogal langzaam, maar het is een handige toevoeging. Wel hadden we graag gezien dat snelladen standaard wordt op de iPhone, maar ook hiervoor heb je een extra accessoire nodig.

Ook nieuw is True Tone, dat we al wel kenden van de iPad Pro. Het scherm van de iPhone 8 (Plus) meet continu het licht en past op die manier subtiel de kleuren aan. Verder zijn de telefoons door de A11-chip nog een stukje sneller en gaat de accu langer mee. Fijne, maar geen hele verrassende vernieuwingen.

De camera maakt ook een sprongetje vooruit, al heeft de iPhone 8 Plus door de dubbele cameralens wel een kleine voorsprong. Gloednieuw is de Portretbelichting-modus, waarmee je fraaie lichteffecten toevoegt aan de portretfoto's die je maakt. Genoeg (kleine) vernieuwingen dus, maar vooral de iPhone 8 Plus komt qua prijs dichtbij de iPhone X, die een compleet nieuw design en gezichtsherkenning introduceert. Daarom is het de vraag of je niet beter voor de 'echt nieuwe' iPhone moet gaan. 

Lees hier meer over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

De toestellen worden verkocht voor respectievelijk 809 en 919 euro. Ze zijn in combinatie met een abonnement beschikbaar, maar je kunt ze ook met een sim only abonnement gebruiken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!