Redactie - 14 oktober 2017

Ricoh Nederland boekt verlies maar ziet herstel

Ricoh Nederland boekte in zijn laatste boekjaar een nettoverlies maar ziet herstel zo meldt het FD. Het bedrijf noteerde een nettoverlies van 6,6 miljoen euro en een operationeel verlies van 10,3 miljoen euro.

Ricoh reorganiseerde flink het afgelopen jaar waarbij gedwongen ontslagen vielen. Maurits Aalders (foto), Director Marketing, Board of Directors bij Ricoh Nederland meldt aan het FD weer snel herstel te zien. Hierbij voert Roch een heroriëntatieprogramma waarbij flink werd geoptimaliseerd en banen verdwenen. Dit programma is erop gericht Ricoh Nederland binnen 24 maanden weer winstgevend te laten opereren en moet Ricoh opnieuw succesvol maken in een snel veranderende markt. Onderdeel van dit heroriëntatieprogramma was het terugbrengen van het totale aantal arbeidsplaatsen met 220 fte’s. Deze inmiddels gerealiseerde vermindering betrof bijna uitsluitend ondersteunende functies. De sales organisatie werd hierbij vrijwel niet geraakt. 

Sales

Eerder meldde Aalders aan Dutch IT-channel weer vijftig nieuwe sales mensen te zoeken. Hierbij gaat het om (junior) sales representatives. De directie hoopt de werving snel af te ronden en de nieuwe medewerkers met ingang van december a.s. al van start te laten gaan.

De focus van de nieuwe medewerkers komt te liggen op versterking van het salesprogramma gericht op het MKB segment. Ricoh Nederland verwacht in dit segment het marktaandeel op korte termijn flink te vergroten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!