Witold Kepinski - 15 oktober 2017

Royole haalt 800 miljoen dollar aan investeringen op

Royole haalt 800 miljoen dollar aan investeringen op image

Royole Corporation heeft 800 miljoen dollar aan investeringen opgehaald en heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met onder andere Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China, China CITIC Bank, Agricultural Bank of China, Ping An Bank, Warmsun Holding Group, Hanfor Capital, SPD Bank, Zhonghai Shengrong Capital, en Tanshi Capital. Royole is innovator en bouwer van interface-technologie als flexibele displays, sensoren en slimme devices.

Van de investeringen in Royole is 240 miljoen dollar afkomstig uit eigen vermogen van Warmsun Holding Group, Hanfor Capital, SPD Bank, Zhonghai Shengrong Capital, en TanShi Capital, en 560 miljoen dollar uit vermogen van de Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China, China CITIC Bank, Agricultural Bank of China, en Ping An Bank.

Royole werd in 2012 opgericht in Silicon Valley, Shenzhen en Hong Kong door drie aan Stanford en Tsinghua afgestudeerde engineers. Sinds de oprichting zijn er vijf investeringsronden geweest, waaraan onder meer IDG Capital, Shenzhen Capital Group, CITIC Capital, Costone Capital, Knights Investment Group en Alpha Wealth deelnamen. In oktober 2016 werd de waarde van Royole geschat op 3 miljard dollar, wat het tot één van de snelst groeiende start-ups ter wereld maakt.

“De missie van Royole is om de manier waarop mensen met de wereld om hen heen omgaan te verbeteren door creatie van unieke technologieën en producten. De afgelopen vijf jaar hebben we ons gericht op innovatie, ontwikkeling en productie van superdunne flexibele displays, transparante flexibele sensoren, en mobiele 3D-theaterapparaten”, zegt oprichter en CEO van Royole, Bill Liu. “Door de investeringen van onze partners kunnen we meer geld steken in research & development, productie en sales, om zo elk aspect van onze groei te versnellen. We kijken ernaar uit samen met onze partners voor een geweldige ‘Flexible+’­wereld te zorgen.”

Onder de belangrijkste technologieën en producten van Royole zijn de dunne full-color AMOLED flexibele display met een dikheid van 0.01 millimeter en een en een buigradius van 1 millimeter; nieuwe flexibele sensortechnologie op transparant flexibele film, Moon, een 3D mobiel theater voor films, games en meer. De afgelopen vijf jaar heeft Royole intellectueel eigendom op meer dan 1200 technologieën aangevraagd.

In het vierde kwartaal van 2015 begon Royole met de ontwikkeling en bouw van een campus in Shenzhen ter waarde van 1,7 miljard dollar – ’s werelds eerste Quasi-G6-productielijn voor volledig flexibele displays. De jaarlijkse capaciteit van de nieuwe productielijn bedraagt naar verwachting meer dan 50 miljoen displays. Daarmee kan een groot aantal toepassingen op het gebied van onder meer consumentenelektronica, transport, smart home, sport, mode, decoratie, robotica, educatie worden ondersteund.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!