Witold Kepinski - 16 oktober 2017

PTC tweakt Augmented Reality portfolio

PTC  heeft zijn productaanbod uitgebreid. Vuforia biedt een softwareplatform voor de ontwikkeling van augmented reality-toepassingen voor handheld en op het hoofd gedragen apparatuur. Het biedt developers een cross-platformoplossing voor het koppelen van digitale content aan fysieke objecten en omgevingen. Voor consumenten en bedrijven biedt Vuforia een communicatieoplossing die ondersteuning en samenwerking op afstand mogelijk maakt.

Zo heeft het bedrijf een augmented reality-oplossing gelanceerd voor communicatie en ondersteuning op afstand. Het gaat om de app Vuforia Chalk. Vuforia Chalk biedt een baanbrekende communicatie-ervaring op basis van het augmented reality (AR)-platform Vuforia en de ARKit-technologie die Apple met iOS11 introduceerde. De app biedt gebruikers op verschillende locaties de mogelijkheid om een live weergave van een en dezelfde omgeving met elkaar te delen en te voorzien van simpele aantekeningen, Chalk Marks genaamd. Deze aantekeningen worden zodanig gekoppeld aan objecten en oppervlakken binnen de omgeving dat het net lijkt alsof ze daarop zijn getekend.

Verder zal het ThingWorx Studio Augmented Reality (AR)-platform worden opgewaardeerd met de Vuforia7-software. Gebruikers kunnen daarmee een beroep doen op sterk verbeterde mogelijkheden voor het projecteren van digitale content op alledaagse objecten en oppervlakken en profiteren van ondersteuning voor ARKit van Apple en ARCore van Google.

PTC  kondigde tot slot de introductie aan van een nieuwe release van Vuforia, zijn platform voor de ontwikkeling van augmented reality (AR)-toepassingen. Vuforia 7 maakt het mogelijk om digitale content aan een breder scala aan objecten en omgevingen te koppelen. De nieuwe versie biedt daarnaast een nieuwe functie voor de ontwikkeling van geoptimaliseerde AR-ervaringen voor een keur aan handheld apparaten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!