Witold Kepinski - 18 oktober 2017

Box Skills biedt intelligentie in cloud content management

Box introduceert Box Skills aan, een raamwerk voor de toepassing van de nieuwste machine learning-tools voor content opgeslagen in Box, zoals computervisie, video-indexering en sentimentanalyse.

Met Box Skills kunnen ondernemingen nieuwe inzichten ontdekken en compleet nieuwe zakelijke processen realiseren: processen die voorheen te duur of onpraktisch waren om te digitaliseren en te automatiseren. Op BoxWorks 2017 zijn skills gedemonstreerd die worden ondersteund door de technologieën van Google Cloud, IBM Watson en Microsoft Azure. Ook is Box Skills Kit gepresenteerd, een set resources voor ontwikkelaars gericht op het ontwikkelen van aangepaste skills.

"We bevinden ons midden in een revolutie in zakelijke software als gevolg van de toepassing van kunstmatige intelligentie en machine learning en wij maken van Box het intelligentste platform voor cloudcontent-management ter wereld," aldus Aaron Levie (foto), medeoprichter en CEO van Box. "Naarmate bedrijven in toenemende mate meegaan met de digitale transformatie moeten ze meer waarde en inzichten uit hun content kunnen halen. Box Skills is een raamwerk - het eerste in zijn soort - dat het mogelijk maakt om vrijwel elk zakelijk proces op Box te digitaliseren en te automatiseren."

Box Skills Kit

Box heeft ook de Box Skills Kit geïntroduceerd, een reeks ontwikkelaarsresources bedoelt voor het ontwikkelen van aangepaste Box Skills. Een voorbeeld van deze Custom Skills is het koppelen van meerdere skills om intelligente zakelijke processen mogelijk te maken met behulp van een machine learning-oplossing (bijvoorbeeld formulierextractie) van een andere leverancier voor een specifieke workflow. Een ander voorbeeld is het trainen van een skill om gegevens te verwerken voor een specifiek gebruiksscenario voor een bedrijf of sector.

Box Graph

Box heeft op BoxWorks 2017 ook zijn Box Graph-technologie gepresenteerd. Box Graph is een intelligent netwerk van content, relaties en activiteiten dat Box gaat benutten om nieuwe ervaringen en services aan zowel individuele gebruikers van Box als ondernemingen aan te bieden. Box Graph wordt voortdurend verrijkt met technieken voor machine learning en beheert aan de hand van de ingebouwde machtigingen ook de beveiliging en compliancenormen van Box. Op deze manier zijn gegevens altijd in een veilige Box-instantie opgeslagen en kunnen gebruikers alleen de bestanden en content zien waarmee interactie is toegestaan.

Prijzen en beschikbaarheid

Het Box Skills-raamwerk, de Skills Kit voor ontwikkelaars en de skills voor audio- en videoherkenning zijn momenteel in ontwikkeling. Verwacht wordt dat begin volgend jaar een bètaversie en prijsinformatie beschikbaar is. De skill voor beeldherkenning waarbij gebruik wordt gemaakt van Google Cloud is nu als bètaversie beschikbaar. De nieuwe Box Feed is ook volgend jaar beschikbaar voor gebruikers van Box.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!