Redactie - 19 oktober 2017

Ton de Jong start als partner in de overheidspraktijk van PA Consulting

Ton de Jong start als partner in de overheidspraktijk van PA Consulting image

Ton de Jong (50) sluit zich als partner aan bij de overheidspraktijk van PA Consulting Group. Speerpunt van zijn nieuwe rol is bijdragen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van PA's overheidssector in Nederland. Hij brengt meer dan 25 jaar ervaring mee in business design en transformatie, strategie, digitale transformatie en complexe verander- en IT-trajecten in overheid en professionele dienstverlening.

Hiervoor was Ton algemeen directeur van advies- en ingenieursbureau Sweco Nederland (voormalig Grontmij Nederland). Zijn ervaring als professioneel dienstverlener deed hij op als partner bij EY Consulting en als vice-president van Capgemini Consulting. Bij beide consultancybedrijven was hij verantwoordelijk voor de overheidssector. Tevens heeft hij leiding gegeven aan Capgemini Consulting.

“De rode lijn in mijn carrière is het bouwen aan nieuwe business, het samenstellen van de juiste teams en het realiseren van groei in de professionele dienstverlening. Ik kijk er naar uit nu aan de slag te gaan bij PA, omdat ik het inspirerend vind gezamenlijke doelstellingen en professionele ontwikkeling te bereiken met slimme, zelfstandige en onafhankelijke mensen”, zegt Ton. “PA heeft wereldwijd een sterke reputatie in de overheidssector. De bundeling van expertise en ervaring op het gebied van consulting, technologie en innovatie biedt een enorme kans om onze positie in de publieke sector uit te breiden. De digitale overheid is een belangrijk thema, ook hier in Nederland: een thema waar een nieuw niveau van dienstverlening, continuïteit van de bedrijfsvoering en gegevensbeveiliging en privacy voor nodig zijn. Op lokaal niveau worden we geconfronteerd met een grote interesse voor smart cities. Dit biedt mogelijkheden voor PA om ons verder te ontwikkelen als hoogwaardige consultants en vernieuwende resultaten te boeken voor onze klanten om diens verwachtingen te overtreffen.”

Mark Griep, partner van PA Consulting Nederland: “Ton’s aanstelling is een nieuwe stimulans om onze successen met digitalisering, data science en transformatie verder uit te bouwen. Hij brengt een schat aan ervaring mee in de overheidssector, naast zijn kennis en achtergrond in consultancy. We zijn er heel blij mee dat Ton heeft besloten zich bij ons aan te sluiten.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!