Synology blijft terrein pakken storage oplossingen

Synology blijft terrein pakken storage oplossingen

Synology blijft terrein pakken storage oplossingen

Synology blijft terrein pakken storage oplossingen

17-10-2017 | door: Witold Kepinski

Synology blijft terrein pakken storage oplossingen

Circa 30 procent van de storageoplossingen bij Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is afkomstig van HPE. Daarmee is het met voorsprong de meest voorkomende partij in deze markt. Dell neemt de tweede positie in. Ongeveer 16 procent van de storageoplossingen komt van Dell. NetApp, Synology en EMC sluiten de top vijf met respectievelijk 11, ruim 10 en 9 procent van het totaal aantal storagesystemen. Ten opzichte van de verdeling van een jaar geleden heeft Synology enkele procentpunten winst geboekt. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 3.300 interviews over de gebruikte storageomgeving, die zijn gehouden bij IT-verantwoordelijken van bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. Voor deze analyse is gekeken naar in gebruik zijnde Direct Attached Storage, Network Attached Storage, Storage Area Networks en Tape Storage.

storage-1.jpg

SAN

Als naar de afzonderlijke storagetoepassingen gekeken wordt, laat HPE een aandeel van 38,5 procent in het totaal aantal SAN-oplossingen zien. Ten opzichte van een jaar geleden is dit ongeveer gelijk gebleven. Met een aandeel van 20 procent is Dell ook voor SAN-oplossingen de nummer twee. NetApp en EMC sluiten gezamenlijk de top drie, met een aandeel van respectievelijk ongeveer 13,2 en 12 procent. Synology is de grootste stijger ten opzicht van vorig jaar.

storage-2.jpg

NAS

Voor Network Attached Storage komen een aantal namen naar voren die niet voorkomen in de markt voor SAN-systemen. Synology neem een sprint in de eerste positie, met 26,9 procent (ten op zichte van 21,6 procent vorig jaar) van het totaal aan NAS-systemen. Ook Qnap doet het goed en neem de 2e plaats over van HPE met 20,7 procent. HPE staat op nummer 3 met 14 procent.

storage-3.jpg

Tape gebruik

Het percentage van de geïnterviewden dat aangeeft gebruik te maken van opslag op tape loopt de laatste jaren duidelijk terug. Begin 2013 was er bij 41 procent van alle systemen nog een tapeoplossing te vinden. In 2014 bedroeg dat nog 33 procent en op dit moment is dit nog maar 13 procent. IBM heeft wel een nieuw record van 201 Gb/in(gigabits per square inch) gevestigd met ontwikkelingen op tape storage, dus wellicht dat in dit vlak nog iets staat te gebeuren. 

storage-4.jpg

HPE neemt bij deze locaties de belangrijkste positie in. 55,3 procent van de genoemde tapeoplossingen betreft een HPE-toepassing. Ook Dell en IBM kennen nog een aanzienlijk aandeel in de installed base. Alle andere genoemde tapeoplossingen vormen samen de resterende 10 procent. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de aandelen per vendor grotendeels gelijk gebleven.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware