Witold Kepinski - 17 oktober 2017

Equinix neemt Zenium datacenter over in Istanbul

Het datacenter van Zenium, dat voortaan Equinix IS2 zal heten, zal de positie van Equinix in Europa verder versterken. Als de grootste metropoolregio in Turkije is Istanbul een strategische poort tussen Europa en Azië, met een belangrijke economische en geopolitieke positie. IS2 voorziet Equinix van de capaciteit die het bedrijf in staat stelt de groeiende vraag naar colocatie- en interconnectie-diensten in Turkije te beantwoorden. Volgens de Global Interconnection Index, die de groei van interconnectie bandbreedte meet en voorspelt, zal deze in Europa met 44 procent per jaar groeien om in 2020 1451 Tbps aan geïnstalleerde capaciteit te bereiken.

"Door dynamische evolutie van digitale economie verandert de wijze waarop bedrijven zaken doen, waardoor nieuwe businessmodellen verschijnen rondom het delen van informatie. Deze businessmodellen gaan uit van interconnectie en een gedistribueerde IT-architectuur", zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. "Met de groei van de Turkse economie wordt Istanbul belangrijker als hub voor connectiviteit en technologische infrastructuur. Onze nieuwe campus helpt Equinix tegemoet te komen aan de toenemende vraag van onze wereldwijde klanten."

Istanbul is een belangrijk knooppunt voor onderzeese kabels tussen Europa, Azië en Afrika. “Deze kabelsystemen versnellen het wereldwijde datagebruik, evenals de groei van cloud- en onlinediensten”, stelt Eielts. Ze zijn steeds belangrijker voor sectoren die vertrouwen op connectiviteit. Connectiviteit is de basis voor cloudadoptie; bedrijven nemen steeds meer clouddiensten af om prestaties te verbeteren. Met IS2 verkrijgt Equinix 1.500 m² colocatie-ruimte met de mogelijkheid om dit tot 12.000 m² en 22 MW aan IT-vermogen voor klanten uit te breiden. Dit schept de ruimte voor een toekomstige campusomgeving.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!