Redactie - 18 oktober 2017

Puppet biedt discovery-functionaliteit voor hybride infrastructuren

Puppet biedt discovery-functionaliteit voor hybride infrastructuren image

Puppet, de leverancier van oplossingen voor het automatiseren van de ontwikkeling en het beheer van de software die alles om ons heen ondersteunt, kondigt vandaag Puppet Discovery aan. Deze nieuwe standalone oplossing biedt discovery binnen hybride infrastructuren, van traditionele IT-infrastructuren tot en met de cloud en containers - en een traject voor het beheer daarvan. Puppet Discovery is een oplossing die bedrijven in staat stelt om al hun IT resources in kaart te brengen, om op basis daarvan de volgende stap kunnen zetten in de automatisering van hun IT-infrastructuur.

De ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar in hoog tempo op. De meeste bedrijven maken inmiddels gebruik van een heterogene infrastructuur met IT-middelen op locatie en in de cloud. Vaak hebben zij geen volledig overzicht van deze middelen. Dit maakt het lastig om grip te houden op de bedrijfsbrede IT-infrastructuur. Dit probleem wordt versterkt door het gebruik van cloud en containers, die een vluchtiger karakter hebben dan traditionele infrastructuren.

We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van automatisering, waarin software praktisch toepasbare inzichten biedt in alle bedrijfskritische IT-middelen. Puppet Discovery zet een nieuwe norm op het gebied van automatisering door discovery binnen hybride infrastructuren mogelijk te maken. Bedrijven kunnen op deze manier tot in detail zien welke IT-middelen ze nog meer kunnen automatiseren en beter onder hun controle kunnen brengen.

“Naar aanleiding van de nieuwe oplossingen die we in aanvulling op ons kernplatform Puppet Enterprise aanbieden, hebben klanten ons gevraagd om hen te helpen met het verwerven van inzicht in, en het beheren van hun bedrijfsbrede infrastructuur: van legacy systemen tot moderne containers en cloud-omgevingen”, zegt Deepak Giridharagopal, de CTO van Puppet. “Puppet Discovery zorgt voor een nieuwe definitie van automatisering en maakt het mogelijk om alle IT-middelen in kaart te brengen, te beheren en op prioriteit in te delen.”

Puppet Discovery biedt bedrijven discovery van alle IT-middelen binnen hun complete VM-omgeving, zowel op locatie als in de cloud, aangevuld met mogelijkheden om actieve containers te inspecteren. IT-beheerders en beveiligingsteams kunnen daarmee een antwoord vinden op vragen als “Welke container-images draaien er in mijn omgeving?” of “Welke pakketten zijn kwetsbaar?” Puppet Discovery biedt momenteel discovery-functionaliteit voor VMware vSphere-VM’s, containers, en omgevingen in AWS en Azure. Binnenkort volgt ondersteuning voor andere cloud-oplossingen, zoals het Google Cloud Platform. Puppet Discovery biedt daarnaast een rijkdom aan inzichten die het mogelijk maken om het beheer van alle IT-activa te automatiseren.

Een technische preview van Puppet Discovery is beschikbaar op https://puppet.com/products/puppet-discovery.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!