Apple en GE bieden industriële Predix apps voor iPhone en iPad

18-10-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Apple en GE bieden industriële Predix apps voor iPhone en iPad

Apple en GE hebben een samenwerkingsverband aangekondigd voor de ontwikkeling van krachtige industriële apps. De features voor voorspellende data en analyses van Predix, het industriële IoT-platform (Internet of Things) van GE, komen hiermee beschikbaar voor iPhone en iPad. De twee bedrijven hebben een nieuwe Predix SDK (Software Development Kit) voor iOS aangekondigd, zodat ontwikkelaars over de nodige tools beschikken om zelf IoT-apps te maken.

De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden. Met deze SDK kunnen ontwikkelaars native apps ontwikkelen die gebruikmaken van de industriële analyses van Predix via iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple.

Asset Performance Management

In samenwerking met Apple ontwikkelt GE ook apps voor zowel intern gebruik als voor klanten, zodat medewerkers over de juiste tools beschikken om hun werkzaamheden beter en efficiënter uit te kunnen voeren, aldus de partners. De Asset Performance Management (APM) Cases-app van GE, verkrijgbaar in de App Store, helpt industriële bedrijven om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines te verhogen, en tegelijkertijd de onderhoudskosten te verlagen en de bedrijfsrisico’s beter te overzien. Klanten zoals Exelon Corp. werken al met APM en melden verbeteringen in de uptime van apparatuur en de productiviteit in het algemeen.

“GE is een ideale partner met een rijke geschiedenis van innovatie in industriële sectoren als de luchtvaart, het fabriekswezen, de gezondheidszorg en de energiesector”, zegt Tim Cook (foto), CEO van Apple. “Samen zorgen Apple en GE voor een revolutie in de industriële wereld door het Predix-platform van GE te combineren met de kracht en de eenvoud van iPhone en iPad.”

Data Analytics

GE gaat personeel dat een mobiel device nodig heeft, standaard uitrusten met iPhone en iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik. “Dankzij de samenwerking tussen Apple en GE beschikken ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben om zelf krachtige industriële IoT-apps te maken”, aldus John Flannery, voorzitter en CEO van GE. “Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan mobiele oplossingen voor hun personeel. Dankzij de samenwerking tussen GE en Apple krijgen industriële bedrijven toegang tot krachtige apps waarmee ze op hun iPhone of iPad kunnen profiteren van de voorspellende data en analyses van Predix.”

 

Terug naar nieuws overzicht
Mobility