Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2017

Eerste blockchain-smartphone te zien op BTG Enterprise Mobility-event

De eerste blockchain-smartphone ter wereld wordt gelanceerd op het BTG Enterprise Mobility-event, dat op 25 oktober in Rotterdam wordt georganiseerd. Het gaat om de BitVault.

Blockchain is de achterliggende techniek van cryptogeld zoals Bitcoin. De BitVault maakt gebruik van blockchain-technologie om verschillende features mogelijk te maken. Zo is de smartphone standaard uitgerust met vijf Bitcoin-wallets en een Bitcoin Vault. De bitcoins worden hierbij op de telefoon zelf opgeslagen en niet op een webdienst, wat de veiligheid vergroot.

Encryptie

Daarnaast wordt blockchain-technologie op de BitVault ingezet om verstuurde berichten automatisch te versleutelen en versleuteld (video)bellen mogelijk te maken. Ook worden documenten, foto’s en video’s op de smartphone automatisch versleuteld. Aanvullende apps op basis van blockchain-technologie kunnen worden gedownload via de BitVault application store.

De BitVault is voorzien van een 5,5 inch touchscreen, twee camera’s met respectievelijk 13 en 8 megapixels en ondersteuning voor zowel 4G, wifi als bluetooth. Daarnaast is de BitVault uitgerust met een 64-bit octacore processor met 2,0 Ghz, 4GB werkgeheugen en 64GB flashopslag. Het toestel is voorzien van beveiligingsfeatures, zoals een vingerafdruk en iris-scanner. Ook is een verwijderbare ‘security key’ aanwezig. Indien deze sleutel uit de smartphone wordt verwijderd, zijn de gegevens die op het apparaat staan opgeslagen ontoegankelijk.

Pre-order

De blockchain-smartphone is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roségoud) en kost 999 euro. Het apparaat kon eerder al in een pre-order worden besteld, die inmiddels is uitverkocht. Deze eerste reeks wordt in november 2017 geleverd. Op dit moment loopt een tweede pre-order voor levering in maart 2018.

De BitVault is op 25 oktober te zien op het BTG Enterprise Mobility-event, dat op het SS Rotterdam wordt georganiseerd. Centraal op dit event staat de vraag ‘Is mobile the face of Digital Transformation?’. BTG gaat in samenwerking met partners en leden als Tele2, ReciperoXS, Milvum, RoyalHaskoningDHV, VolkerWessels Telecom en Sennheiser op zoek naar een antwoord op deze vraag. Meer informatie over het BTG Enterprise Mobility-event is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!