Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2017

Maximo Ibarra volgt Eelco Blok op als CEO van KPN

Eelco Blok treedt af als CEO van KPN. Blok is 12 jaar actief geweest in de Raad van Bestuur van KPN en was twee termijnen CEO van het bedrijf. Blok wordt opgevolgd door de 48-jarige Maximo Ibarra (foto). De opvolging zal ingaan na afloop van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 april 2018.

Duco Sickinghe, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN, wijst op de trackrecord van Ibarra in de telecomsector en noemt de nieuwe CEO een echte klantenman. Ibarra was eerder CEO van Wind in Italië, waar hij leiding gaf aan de fusie van Wind en H3G tot Wind Tre. Sickinghe zegt enthousiast te zijn over de aanstelling van Ibarra en vertrouwen te hebben in zijn leiderschapskwaliteiten.

Leiderschap en inzet

Sickinghe: “Zoals iedereen kan zien is KPN uitstekend gepositioneerd onder leiding van Eelco Blok. Hij verdient veel credit voor zijn aanhoudende focus op de uitvoering van de strategie en enorme persoonlijke gedrevenheid. Zijn leiderschap en inzet voor het succes en de ontwikkeling van KPN zijn indrukwekkend. Bovengemiddelde investeringen in netwerken, vereenvoudiging, digitalisering en service hebben geleid tot een veel sterkere klantloyaliteit en reputatie wat een solide basis voor groei biedt. Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald. We zijn dankbaar voor zijn leiderschap, toewijding en doorzettingsvermogen. Hij is cruciaal geweest voor innovatie bij KPN en de vernieuwing van de bedrijfscultuur.”

Eelco Blok, CEO van KPN: “Na 7 jaar als CEO en vele jaren bij KPN is het nu tijd voor verandering. Ik ben er trots op dat KPN een modern bedrijf is geworden, gericht op waarde creatie voor alle belanghebbenden, met de klant als centraal uitgangspunt voor alles. Samen met zeer veel toegewijde collega’s bij KPN zijn we er in geslaagd om, in een uitdagende tijd voor de sector, het bedrijf sterker, flexibeler en een voortrekker op het gebied van duurzaamheid te maken.”

Blok blijft tot de AVA van 2018 aan als CEO

Eelco Blok blijft CEO van KPN tot de AVA van 2018, waarna Maximo Ibarra de rol van CEO zal overnemen. Maximo Ibarra geeft in een reactie aan verheugd te zijn met de voorgenomen benoeming tot CEO van KPN. Ibarra kijkt ernaar uit waarde te creëren voor alle belanghebbenden.

De Ondernemingsraad van KPN zal om advies worden gevraagd over de benoeming van Maximo Ibarra. Aandeelhouders van KPN worden op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders die binnenkort zal worden gepland geïnformeerd over de voorgenomen benoeming van Maximo Ibarra.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!