De kracht van perfecte partnerships door het creëren van buitengewone klantervaringen

20-10-2017 | door: Blogger

De kracht van perfecte partnerships door het creëren van buitengewone klantervaringen

Het creëren van buitengewone ervaringen voor klanten en medewerkers die steeds hogere verwachtingen hebben, is waar ‘transformatie’ tegenwoordig om gaat. Dit was daarom ook een belangrijk thema tijdens VMworld Europe dat begin september plaatsvond in Barcelona. Daarnaast klonk daar de boodschap dat technologie zoals cloud, mobile en security ervoor zorgen dat dit ook echt gerealiseerd kan worden.

Ondanks dat veel organisaties de ‘why’ wel zien en weten waarom ze moeten veranderen, is het juist de ‘how’ waarmee velen nog problemen hebben. Hoe creëer je eigenlijk buitengewone klantervaringen? Hoe ondersteunt een multi cloud-strategie dit? Hoe zet ik mijn werknemers écht in hun kracht? En hoe draagt mobiele technologie bij aan hun productiviteit? Dit zijn vragen die business- en IT-teams zich stellen wanneer ze zich bezighouden met de transformatie van de organisatie. 

Vier strategische IT-prioriteiten

Voor VMware vormt ons ecosysteem van partners een essentieel element om invulling te kunnen geven aan bovenstaande vragen en om deze moderne technologie, die bedrijven helpt bij hun veranderingsproces, te kunnen leveren. Wij hanteren daarbij vier strategische IT-prioriteiten. Deze zijn moderniseer het datacenter om innovatie en groei te kunnen ondersteunen. Zorg dat bedrijven public clouds kunnen integreren waardoor ze echte vrijheid en keuze hebben om de beste cloud voor hun situatie te selecteren. Maak digitale werkplekken beschikbaar zodat werknemers altijd en overal optimaal productief kunnen zijn en ze toegang hebben tot de informatie die relevant is voor hen. Als laatste moet ook de security transformeren zodat data, apps, apparaten, datacenters en cloud altijd compliant en veilig zijn.

Vergaande partnerships

Het is voor partners erg belangrijk om te weten welke technologieën momentum hebben. IDC voorspelt dat 77 procent van de bedrijven plannen heeft voor een multi cloud-strategie binnen twee jaar. Gartner voorziet dat er in 2020 in de hyperconverged-infrastructuurmarkt (HCI) minimaal 8,5 miljard dollar omgaat. Dit zijn slechts voorbeelden van de enorme potentie die klanten en partners hebben.

Partners spelen een centrale rol om deze visie werkelijkheid te laten worden. Daarom investeren we bij VMware in vergaande partnerships met cloud providers, inclusief Cloud Provider Program-partners en bedrijven zoals IBM en AWS. Zij zijn degenen die de relaties met eindklanten bouwen en onderhouden omdat ze dagelijks contact hebben over de uitdagingen die ze hebben. Zij bieden hen daarvoor de oplossingen en zorgen ervoor dat ze zich kunnen focussen op hun echte prioriteiten en het behalen van mooie resultaten. 

Groei met dubbele cijfers

Een aardig voorbeeld daarvan waarover we hoorden tijdens VMworld Europe kwam van DFS, een grote meubelretailer uit de UK. Dit bedrijf kreeg te maken met een enorme toename in klanten die gebruik maakten van online en mobiele kanalen. Samen met onze Cloud Provider Program-partner Rackspace is voor hen een cloud-first-infrastructuur ontwikkeld die hielp bij de transformatie van het bedrijf. Zij beschikken nu over een infrastructuur die kan schalen wanneer dat nodig is en waarmee ze de concurrentie een flinke stap voor zijn. Dit heeft gezorgd voor een verbeterde online en mobiele klantervaring waardoor nu DFS voorop loopt in de markt en de verkoopcijfers de afgelopen jaren met dubbele cijfers zijn gegroeid. 

Partners zijn drijvende kracht achter transformatie 

Pat Gelsinger, CEO van VMware, gaf in zijn keynote aan dat technologie niet meer alleen iets is van de IT-sector, maar dat het complete industrieën verandert. Ondanks de verbeteringen die we tot nu toe al hebben gerealiseerd, ligt er nog een universum aan mogelijkheden in het verschiet. Partners spelen hierbij een cruciale rol. Baanbrekende technologie helpt bedrijven om zich te onderscheiden en zorgt voor nieuwe interactie met gebruikers op manieren en informatie die voorheen niet mogelijk was. Het feit dat wij hierbij samen met partners optrekken zorgt voor de drijvende kracht achter deze transformatie. Eerst door antwoord te geven op de ‘how’-vraag om hen vervolgens in staat te stellen hun ambities te realiseren.

Door: Kirsten Cox (foto), Vice President Marketing, EMEA, VMware

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie