NETGEAR lanceert Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender
20-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR lanceert Nighthawk X4S Tri-Band wifi-extender

NETGEAR breidt zijn lijn van wifi-extenders uit met een nieuw mesh-model: de Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming (EX7500). Deze wifi-extender vergroot het bereik van het wifi-netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk op verbonden apparaten, zonder dat hiervoor de bestaande wifi-router hoeft worden vervangen. Dankzij de NETGEAR FastLane3-technologie kan gebruik worden gemaakt van Nighthawk Mesh-functionaliteiten, zoals het hanteren van dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord voor het volledige netwerk zonder dat dit impact heeft op de datasnelheid.

Nighthawk X4S maakt net als de Nighthawk X6S AC3000 Tri-band WiFi Range Extender (EX8000) gebruik van FastLane3-technologie. Deze technologie werd voor het eerst gebruikt in de Orbi-serie en zorgt voor Tri-band wifi: een speciale draadloze verbinding van extender naar router. De wifi is volgens NETGEAR tot 100 procent sneller dan op traditionele dual-band wifi-extenders.

Meerdere extenders aan elkaar koppelen

De nieuwe Nighthawk-extender breidt de wifi-dekking uit met bijna 100 vierkante meter en is met één druk op de knop geïnstalleerd. De extender is voorzien van een geoptimaliseerde interne antenne, die zorgt voor een groot bereik van het wifi-signaal. Het is mogelijk meerdere Nighthawk X4S wifi-extenders aan elkaar te koppelen om het bereik verder uit te breiden. Daarnaast biedt de extender ondersteuning voor Smart Roaming. Elk apparaat krijgt dankzij MU-MIMO en Smart Connect Intelligence de beste wifi-verbinding toegewezen.

De Nighthawk X4S past in elk stopcontact en valt daardoor niet op in de kamer. De LED-lichtjes op de voorkant geven aan op welke plek de extender het best kan worden geplaatst voor de beste wifi-dekking. Nighthawk Mesh-technologie zorgt ervoor dat NETGEAR-extenders de bestaande wifi met één druk op de knop sneller maken, zonder de router of gateway te vervangen.

Snelheid, bereik en prestaties verbeteren

“Wie tevreden is met de functionaliteiten van zijn huidige router of vast zit aan het modem van de provider, kan met de Nighthawk X4S eenvoudig een mesh-netwerk aan het draadloze thuisnetwerk toevoegen”, zegt David Henry, senior vice president Connected Home Products bij NETGEAR. “NETGEAR biedt nu twee wifi-extenders die het netwerk een flinke boost geven, zonder dat bestaande apparatuur vervangen hoeft te worden. De enige keuze die je hoeft te maken, is tussen de stekker- (EX7500) of de bureauversie (EX8000). Door deze toe te voegen aan het netwerk, kun je eenvoudig snelheid, bereik en prestaties voor alle verbonden devices in het hele huis verbeteren.”

De Nighthawk X4S biedt:

  • AC2200 wifi-snelheden — tot 2Gbps* (866+866+400)
  • Smart Connect — voor automatische selectie van de optimale wifi-band (5GHz of 2.4GHz) voor elk device
  • Multi-User MIMO (MU-MIMO) — voor gelijktijdige streaming van data naar meerdere devices
  • Quad-core Processor — voor betere prestaties en betere 4K-streaming zonder vertraging
  • Vier interne antennes — voor verbeterd bereik
  • Wifi-app voor Android apparaten — voor optimalisatie van netwerkstatus, signaalsterkte en opsporen van storingen

Prijzen en beschikbaarheid

NETGEAR Nighthawk X4S Wall-Plug AC2200 Tri-band WiFi Range Extender met FastLane3 en Smart Roaming (EX7500) is nu beschikbaar via de bekende retail & e-commerce kanalen voor een adviesprijs van €129,99.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware