Redactie - 20 oktober 2017

Softbank kiest voor de container-technologie van Red Hat

SoftBank Corp kiest voor meerdere open source-technologieën van Red Hat, waaronder het Red Hat OpenShift Container Platform. Daarnaast zet het bedrijf Red Hat Consulting in voor de implementatie van DevOps als methodologie voor zijn Service Platform Division, IT Service Development Division, IT Unit, Technology Unit en de interne IT-organisatie. Deze grote, gevarieerde organisatie ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt 600 verschillende IT-systemen van SoftBank.

DevOps draait om het inzetten van opkomende technologieën en moderne IT-processen om de procedurele en technische drempels tussen ontwikkelings- en operationele IT-teams te verlagen. Dit kan helpen om applicatie-implementaties te versnellen en biedt de mogelijkheid om gemakkelijker aan de behoeften van zowel interne als externe eindgebruikers te voldoen. Voor bedrijven die het gebruik van nieuwe digitale technologieën overwegen, kan DevOps een belangrijk middel zijn.

'Global IT Platform Strategy'-concept

SoftBank levert wereldwijd een grote verscheidenheid aan diensten vanuit verschillende divisies. Het bedrijf heeft daarom zijn 'Global IT Platform Strategy'-concept ontwikkeld, waarmee de overkoepelende IT-systemen uit Japan ook door andere overzeese divisies gebruikt kunnen worden. Het doel is om dit uniforme platform voor het eind van 2018 op te leveren. SoftBank wil daarnaast ook zijn operationele IT-kosten met de helft verlagen en de productiviteit van ontwikkelaars verdubbelen. Volgens SoftBank vereist het behalen van deze doelstellingen een verandering in de aanpak van IT van de onderneming.

Als onderdeel van de DevOps-implementatie heeft SoftBank ook het Red Hat OpenShift Container Platform in gebruik genomen als intern ontwikkelplatform. Het Red Hat OpenShift Container Platform is een hybride cloud-oplossing die enterprise Kubernetes- en Linux-containers levert, gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux. SoftBank heeft vastgesteld dat OpenShift niet alleen een belangrijke rol kan spelen bij de implementatie van DevOps in de gehele organisatie, maar dat het ook een stabieler fundament biedt voor toekomstige projecten.

ARK Agile Labo

In de nasleep van het succesvolle testproject breidt SoftBank het aantal teams dat DevOps gebruikt uit van één naar zes. Daarnaast creëert het bedrijf een interne taskforce, ARK Agile Labo, om DevOps en agile ontwikkeling binnen de organisatie te promoten. Op basis van de eerste resultaten meldt SoftBank dat het nu van plan is om 50 procent van de systemen die door de Platform Control Division ontwikkeld zijn voor het einde van 2018 naar DevOps te verplaatsen.

Toyofumi Yamashita, general manager, Platform Development Department, Platform Control, IT Headquarters, Technology Unit IT Control, SoftBank Corp:
“Ons succesvolle testproject en de daaruit voortvloeiende implementatie van de DevOps-methodologie heeft een aanzienlijke impact gehad op ons vermogen om nieuwe systemen te ontwikkelen. Hiermee ondersteunen we diverse bedrijfstakken van SoftBank. Men is vaak bezorgd over nieuwe processen en tools, maar met Red Hat Consulting waren we bij de implementatie verzekerd van de stabiele ondersteuning en kennis van een leider op DevOps-gebied.”

Interne digitale transformatie

Hirokazu Mochizuki, president en vertegenwoordiger directeur, Red Hat K.K: "SoftBank is met dezelfde uitdagingen geconfronteerd als andere grote bedrijven die hun methodes voor het bouwen en onderhouden van bedrijfskritische systemen wilden aanpassen. De mogelijkheid om snel te kunnen voldoen aan nieuwe eisen voor nieuwe zakelijke kansen heeft daarbij prioriteit. Met de ondersteuning en kennis van Red Hat Consulting, evenals de adoptie van het Red Hat OpenShift Container Platform, geloven we dat SoftBank in de juiste positie is om een interne digitale transformatie te ondergaan. Zo kunnen ze een breed ondersteund en gebruikt platform realiseren voor hun internationale divisies.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!