Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2017

TeamWork wordt partner van Centreon

De Zwitserse consultancy organisatie TeamWork, gespecialiseerd in onder meer systeemintegratie, SAP-software, facilitair beheer en technologie platforms, maakt bekend een shared service center te hebben opgezet voor haar international klantenkring. Hiervoor heeft het bedrijf een partnerovereenkomst gesloten met Centreon, een Franse specialist in IT-monitoringssoftware. Ook gaat het bedrijf de monitoringsoplossing Centreon EMS leveren.

TeamWork begeleidt zowel grote international ondernemingen als kleine en middelgrote bedrijven bij het initiëren en doorlopen van digitale transformatietrajecten. Vanuit 15 internationale locaties verleent het bedrijf 24x7 technische en functionele facilitaire ondersteuning rondom SAP bedrijfsoplossingen, systeemintegratie en voor data analyse. In die context heeft TeamWork zich aangesloten bij de Centreon Advanced partner club. 

Schaalbare IT monitoringsoplossing

Centreon EMS is een schaalbare IT-monitoringsoplossing, die zich laat aanpassen aan elke bedrijfsomgeving en elk type IT-infrastructuur. Het platform verzamelt alle gemeten data, voert analyses en correlatie uit en geeft deze data als als business georiënteerde informatie weer. De rapportage vindt plaats in de vorm van incidentoverzichten en dashboards gericht op applicatiebeheerders en eindgebruikers.

Veel IT-monitoringsoplossingen hanteren een monitoringsaanpak vanaf bovenaf, terwijl de Centreon software juist een monitoringsaanpak van onderop hanteert. Daarnaast is aanvullende functionaliteit beschikbaar via open source plug-ins. Met behulp van deze modules zijn pasklare monitoring oplossingen samengesteld, waaronder Centreon EPP, Centreon BAM, Centreon MAP en Centreon MBI.

Uitrol

“Deze partnerovereenkomst past geheel in onze technologie business strategie. We hebben veel tijd en mankracht geïnvesteerd in het ontwikkelen van Centreon-diensten. Ons centrum in Lyon neemt het voortouw en geleidelijk rollen we de services uit naar onze andere internationale centra”, aldus Mathieu Commare, teamleider integratie en infrastructuur bij TeamWork. Commare vertelt dat de beschikbaarheid van een gevarieerde reeks plug-ins bij hem en zijn teamleden de doorslag gaf om te kiezen voor Centreon EMS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!