Ruim 2,35 miljard PC’s, tablets en smartphones worden verscheept in 2018
20-10-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Ruim 2,35 miljard PC’s, tablets en smartphones worden verscheept in 2018

Ruim 2,35 miljard PC’s, tablets en smartphones zullen in 2018 wereldwijd worden verscheept. Dit is 2% meer dan in 2017, de grootste stijging sinds 2015.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Vaak wordt gedacht dat gebruikers nog uitsluitend vertrouwen op smartphones. “Onze laatste online onderzoek onder eindgebruikers toont echter aan dat zij net zoveel afhankelijk zijn van PC’s of tablets vertrouwen als van smartphones”, aldus Ranjit Atwal, onderzoeksdirecteur bij Gartner. “40% van de respondenten geeft aan dat zij hun PC/tablet vooral voor bepaalde dagelijkse experiences gebruiken, zoals het lezen en schrijven van gedetailleerde e-mails of het bekijken van video’s, terwijl 34% vooral zijn smartphone gebruikt door het gebruiksgemak onderweg.”

PC’s worden minder vaak vervangen

Gartner wijst erop dat gebruikers hun PC minder vaak vervangen dan hun smartphone of tablet, wat een groot probleem is voor de PC-markt. Het aantal verscheepte PC’s neemt naar verwachting in 2018 met 4,4% af, terwijl het aantal verscheepte smartphones juist met 2,4% stijgt.

gartner-verscheepte-devices-2018.png

Naar verwachting vertoont het aantal verscheepte PC’s tegen het eind van 2017 overigens wel groei, wat vooral te danken is aan bedrijven in onder meer West-Europa die PC’s vervangen voor Windows 10-varianten. “Ondanks dat de prijzen zijn gestegen door een hogere kostprijs van componenten, hebben Windows 10-vervangingen de PC-markt relatief stabiel gehouden in 2017. “We verwachten dat de PC-markt (desktop, notebook en ultramobiles) met 0,8% groeit in 2018.”

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware