Witold Kepinski - 23 oktober 2017

ABB tweakt datacenter Serverius

ABB is door Serverius, één van de grootste datacenter-aanbieders in Nederland, gekozen om zijn data center te moderniseren, waarmee een hogere efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit gerealiseerd zal worden zo beweren betrokken partijen.

Met zijn eigen IP-netwerk en een wereldwijde klantenbasis, exploiteert Serverius twee datacenters die tussen de grootste internetbackbones van Amsterdam en Frankfurt liggen. De afgelopen jaren is Serverius hard gegroeid en is hun klantenkring enorm toegenomen. Om deze groei voor de toekomst te kunnen waarborgen en aan de alsmaar toenemende eisen te kunnen voldoen heeft Serverius besloten om hun huidige datacenter in Meppel te gaan vernieuwen.

De vernieuwing van het datacenter is bedoeld om downtime voor bestaande klanten tot een minimum te beperken en een hoger kwaliteitsniveau te realiseren. Hiertoe wordt het datacenter vanaf de inkomende voeding van de netbeheerder tot de uiteindelijke racks op de datavloer volledig redundant uitgevoerd.

De uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van datacenters speelde een belangrijke rol in de keuze voor ABB, aldus Alfred van den Berg, Head of Technical Infrastructure Serverius. “Naast hoogwaardige producten kunnen we zo ook gebruik maken van de internationale knowhow. De uitvoering van het volledige project – van projectmanagement tot uiteindelijke oplevering – is daarbij toevertrouwd aan het ABB Benelux Data Center team.”

Centraal in de nieuwe stroominfrastructuur staat het TriLine schakelsysteem van ABB; een oplossing die betrouwbaarheid en kwaliteit combineert met veiligheid. Het systeem wordt gecombineerd met een groot aantal redundant uitgevoerde DPA 500 UPS-systemen. De beschikbaarheid van de stroomvoorziening is daarmee geoptimaliseerd. Eén module wordt daarbij als extra ‘veiligheidsvoorziening’ aangehouden. Het totaal geïnstalleerde UPS-vermogen van deze 2N+1 oplossing ligt op 1 MW.

ABB’s SMISSLINE TP systeem is een aanrakingsveilige busbarsysteem en ook één van de belangrijke elementen van de moderniseringsslag bij Serverius. Hiermee kunnen lastvrije modules en componenten onder spanning worden geplaatst en verwijderd zonder persoonlijke beschermingsmiddelen ter beveiliging tegen elektrisch gevaar. De steekbare modulen besparen montagetijd en de verticale installatie in de besturingskast zorgt voor ruimtebesparing.

ABB levert tenslotte ook een Circuit Monitoring Systeem (CMS) voor het monitoren van het energieverbruik. Dit compacte CMS leent zich bij uitstek voor vermogensmonitoring en analyse en optimalisatie van de energie-efficiëntie. Gijs van Gemert (foto), Managing Director bij Serverius, voegt toe: “Waar we in 2009 begonnen in een schuur zijn we inmiddels uitgegroeid tot een datacenterspeler met internationale zichtbaarheid en reputatie. En met klanten waarvan het verwachtingspatroon steeds hoger wordt. Daar willen we nu en in de toekomst aan blijven voldoen. Met ABB zijn we ervan verzekerd dat ons dat lukt”.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!