Witold Kepinski - 23 oktober 2017

Open Cloud Foundation wil alternatief zijn voor VMware

De Franse hoster en service provider OVH heeft de Open Cloud Foundation opgericht. Het internationaaal opererend bedrijf belooft dat dit nieuwe initiatief werkt aan een 'meta-framework van standaarden' die organisaties helpt in hun cloud-business en 'lock-in moet voorkomen'. 

De Open Cloud Foundation is richt zich op (opkomende) standaarden voor de cloud. Het gaat om het hele ecosysteem van de cloud met alle technische lagen zoals infrastructuur, platform of service. Tenslotte wil OVH met Open Cloud Foundation meer cloud-providers als open-cloud-enabled inschakelen als ze voldoen aan de richtlijnen. Het initiatief hanteert wereldwijde standaarden, maar gaat houdt rekening met lokale regelgeving en ontwikkelingen.

VMware de facto standaard voor private en hybride cloud

In het eerste kwartaal van 2018 moet het Open Cloud Foundation zijn activiteiten starten dat zo te zien vooral is gericht op VMware. OVH-oprichter Octave Klaba (foto) zei tijdens het OVH Summit 2017 dat VMware simpelweg de de facto standaard voor private clouds en ook voor hybride clouds.

Partners

OVH krijgt voor zijn Open Cloud Foundation steun van Acronis, Aruba, Auchan Retail, BCG, CISPE, CITC EuraRFID, GoDaddy, ICT4V, Ikoula, INRIA, Intel, ISPConnect, i2Coalition, Kamet (Axa), La Poste Colissimo, Linkbynet, NetApp, OpenStack Foundation, Ormuco, OVH, Plesk, SolidHost, Sourcia en UKCloud.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!