Witold Kepinski - 23 oktober 2017

HPE schetst plannen voor 2018

HPE schetst plannen voor 2018 image

HPE CEO Meg Whitman heeft tijdens een meeting met analisten zijn plannen voor 2018 geschetst. Het komt er andere op neer dat het bedrijf verder optimaliseert om zo meer focus te geven op business met hoge marges, voor zichzelf en voor partners.

Voor het volledige jaar 2018 verwacht HPE een bescheiden omzetgroei. De tier-1 server markt zal daarbij onrustig blijven zo is de verwachting, onder andere door concurrentie met odm's.

Infrastructuur

Meg Whitman meldt verder dat de splitsing van HP in HPE en HP Inc een juiste beslissing was. Het was volgens de topvrouw goed voor klanten, partners, medewerkers en beleggers. HP Inc zit laatste kwartalen in de lift. HPE wordt steeds meer een infrastructuurspeler met eigen innovaties zoals Synergy en overnames zoals Aruba Networks, Nimble en SimpliVity. Daarnaast heeft HPE een krachtig partnerecosysteem aldus de topvrouw.

Startups

Verder zijn startups en nieuwe technologie belangrijk. Zo heeft HPE Pathfinder, een venturecapitalist tak dat ook een partnerschapsprogramma heeft opgericht om succesvolle opkomende startups te identificeren.

Go-to-market

HPE wil meer flexibel worden door te optimaliseren en zaken te stroomlijnen. Dat wordt gedaan met het HPE Next initiatief dat een besparing van 1,5 miljard in de komende drie jaar moet realiseren. Daarbij start HPE een ontslagronde, onder andere bij pre-sales afdelingen in de VS.

Focus van HPE wordt Hybrid IT en Intelligent Edge waarbij wordt ingezet op rekenkracht aan de rand van het netwerk voor Big Data analytics, automation en IoT. HPE president Antonio Neri zegt dat er 700 miljoen dollar die de optimalisaties aan besparingen moeten opleveren opnieuw worden geïnvesteerd in go-to-market-strategie en verdere overnames. Ook wordt het portfolio getweakt waarbij keuzes worden gemaakt, zoals het stopzetten van het leveren van cloud servers aan hyperscalers zoals AWS, Google en Microsoft. Partijen zoals Dropbox en Salesforce wordt van standaard Cloudline servers voorzien.

Het aantal producten gaat van 3500 naar 875. De 950 applicaties op het ERP systeem moet gaan naar 350 stuks. Archana "Archie" Deskus wordt CIO van HPE die moet gaan zorgen voor een IT-transformatie van het bedrijf.

Verder trekt HPE zich terug uit landen waar weinig business wordt gedaan. HPE is actief in 160 landen maar 76 landen doen 99,5 procent van de omzet.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!