Witold Kepinski - 23 oktober 2017

SAP tweakt Vora big data software met cloud opties voor partners

SAP heeft zijn Vora big data software getweakt, onder andere met cloud uitrol opties voor partners. De Vora big data analytics software ondersteunt nu ook multi-cloud implementaties waardoor partners en klanten meer flexibiliteit krijgen wanneer ze migreren tussen on-premise, cloud en hybrid omgevingen.

De nieuwe versie van Vora bevat container technologie, die gebruik maakt van open-source gebaseerde Kubernetes om Vora te leveren als een container met als doel implementatie en clusterbeheer te vereenvoudigen binnen public cloud infrastructuur omgevingen. SAP Partners kunnen Vora nu op meerdere cloudsystemen implementeren. 

Data

SAP cloud klanten die het SAP Data Network gehoste data-as-a-service gebruiken kunnen nu ook Vora gebruiken om klantgegevens te analyseren met business analytics en machine learning mogelijkheden.

Cloud

SAP Vora zal later het Azure Data Lake-systeem van Microsoft ondersteunen dat in de Azure-cloud van Microsoft wordt gehuisvest. Vora is al beschikbaar op de Amazon Web Services Marketplace en kan gegevensbestanden laden en distribueren die zijn opgeslagen in de AWS Simple Storage Service (S3). Ook moet Vora tzt geschikt worden voor het Google Cloud Platform.

Open Source

Vora is ontwikkeld op basis van het open source gebaseerde Apache Spark waarbij Vora datagegevens in Hadoop ecosystemen en transactie-gegevenssystemen zoals het SAP HANA-platform analyseert.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!