Witold Kepinski - 23 oktober 2017

Judith Redi wordt hoofd data science Exact Software

Exact benoemt voormalig universitair docent Judith Redi  van deTU Delft tot hoofd data science. Redi behaalde haar PhD aan de universiteit van Genua (Italië) met een onderzoek naar machine learning en werkte de afgelopen zeven jaar als universitair docent aan de TU Delft; nu is Judith Redi (34) aangesteld als Senior Data Scientist bij Exact.

Met deze benoeming zegt de softwareleverancier nog nadrukkelijker in te zetten op de toepassing van machine learning. Exact past deze technologie al toe in verschillende oplossingen. Zo is er al een algoritme ingebouwd in de boekhoudsoftware Exact Online dat automatisch suggesties doet voor grootboekrekeningen bij bankafschriften. Uit analyses blijkt dat gebruikers van de software gemiddeld 54 procent van minder tijd kwijt zijn met het inboekproces dankzij deze toepassing. Sinds de introductie van deze robotic accounting-toepassing zijn er al zes miljoen suggesties gedaan door de software.

Judith Redi is in haar rol verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de initiatieven binnen Exact op het gebied van machine learning en artificial intelligence. Ze gaat daarbij leidinggeven aan een team van data scientists en zal nauw samenwerken met andere afdelingen om kansen te spotten op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Eerder werd bekend dat Phill Robinson de nieuwe ceo van Exact is. Hij vervangt Erik van der Meijden die het bedrijf heeft verlaten.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!