Witold Kepinski - 23 oktober 2017

Docker Enterprise Edition ondersteunt Kubernetes en IBM Cloud

Container marktleider Docker zal zijn Enterprise Edition (EE) geschikt maken voor conculllega Kubernetes. Dit meldt Docker op zijn onlangs gehouden Europese DockerCon conferentie in Kopenhagen. Vandaag de dag zijn Docker Swarm, Kubernetes en Mesos de bewezen orkestratielagen voor containers. Vooral Kubernetes is in trek om te combineren met Docker.

Kubernetes is door Google ontwikkeld om toezicht te houden op de clusters van containers. Sinds de release van 1.0 twee jaar geleden is het enorm populair geworden onder degenen die te maken hebben met grote aantallen software containers.

Docker reageert pragmatisch en de volgende versie van Docker EE ondersteunt nu ook Kubernetes. Bedrijven die Kubernetes en of Docker Swarm gebruiken kunnen zo sneller beveiliging, integratie, workflow en managed services uitrollen.

IBM

IBM en Docker melden tijdens Dockercon te gaan samenwerken met als doel organisaties te ondersteunen die hun applicaties met behulp van Dockers containers en IBM technologie in de cloud willen zetten. Hierbij is de Docker Enterprise Edition voor de IBM Cloud ontwikkeld. Daarbij komen IBM software zoals middelware beschikbaar in de Docker Store.

IBM lanceerde onlangs Cloud Migration Services en IBM Cloud Deployment Services waarmee klanten sneller een workloads naar de cloud kunnen uitrollen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!