Witold Kepinski - 23 oktober 2017

Cisco koopt BroadSoft voor 1,9 miljard dollar

Cisco Systems koopt BroadSoft voor 1,9 miljard dollar. Met BroadSoft krijgt Cisco meer grip op de telecom/telco markt met oplossingen voor contact centers en collaboration software.

BroadSoft levert telecommunicatiediensten via de cloud. Ze verkocht haar software vooral aan grote telecombedrijven zoals Verizon en AT&T. Al begon ze de laatste jaren ook rechtstreeks diensten aan de klanten van die telecombedrijven aan te bieden, zoals zakelijke chat-platformen.

Software

Een overname van BroadSoft past in de nieuwe strategie van Cisco. Dat verdiende de afgelopen decennia veel geld met de verkoop van routers, maar ziet de markt nu verschuiven naar goedkopere hardware met intelligente software. CEO Chuck Robbins wil het bedrijf dan ook meer software-gebaseerde diensten laten verkopen.

Deal

Sinds hij in 2015 Cisco begon te leiden, heeft het al 25 bedrijven overgenomen. De overname van AppDyanmics voor 3.7 miljard dollar, in maart, was de grootste. De overname van BroadSoft, waarvoor Cisco 1.9 miljard dollar betaalt, is de tweedegrootste dit jaar. Als de mededingingsautoriteiten de deal goedkeuren, zal BroadSoft naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 in Cisco geïntegreerd worden.

Lees meer in de blog van Cisco kopstuk Rob Salvagno.

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!