Witold Kepinski - 23 oktober 2017

Alcadis sluit distributieovereenkomst met Aaronia

Alcadis, gevestigd in Houten, is per 5 oktober 2017 benoemd tot officiële distributeur van Aaronia in de Benelux. Met de toevoeging van Aaronia versterkt Alcadis zijn portfolio aan spectrum analyzer producten en geeft het zijn partners de mogelijkheid om alle draadloze toepassingen te troubleshooten.

Aaronia is gespecialiseerd in het ontwikkelen van spectrum analyzers en met de toevoeging van deze producten beschikt Alcadis nu over een volledig portfolio aan visualisatietools. Alcadis beschikt al over visualisatietools om een wireless spectrum en packet analyse uit te voeren met de producten van MetaGeek, maar met de toevoeging van Aaronia kunnen nu alle draadloze toepassingen getroubleshoot worden. Daar waar MetaGeek zich richt op Wi-Fi netwerken, richt Aaronia zich op alle overige technologieën, denk aan Microwave, LTE en Bluetooth.

‘Alcadis staat reeds bekend als een draadloos netwerkspecialist en hiermee is ons portfolio verder verstevigd’, zegt Hans van Elsen (foto), CTO van Alcadis. ‘We hadden al spectrum analyzer tools voor de bekende Wi-Fi banden, maar met de komst van steeds meer draadloze toepassingen op andere frequenties zijn we om ons heen gaan kijken naar een geschikte fabrikant. Aaronia biedt naast software tools ook realtime handheld spectrum analyzers van 1 MHz tot 20 GHz. Aaronia heeft patenten op de zelfontwikkelde technologieën en diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder ‘Product of the Year’ door het blad Elektronik.’

Naast spectrum analyzers omvat het portfolio van Aaronia antennes, signal generators en GPS loggers. Het huidige doel van Aaronia is de onderneming verder te ontwikkelen op het gebied van meetapparatuur en technologieën, met name voor het ontwikkelen van extreem gevoelige en nauwkeurige meetapparatuur.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!