Witold Kepinski - 24 oktober 2017

Helft van alle resellers verkoopt cloud services

Helft van alle resellers verkoopt cloud services image

Bijna de helft van alle wereldwijde IT-resellers zegt dat ze dit jaar al bezig zijn of voorbereiden op de verkoop van cloud diensten, een markt die goed is voor 160 miljard dollar omzet in 2020. Wel lopen resellers in de VS en Japan meer vooruit dan hun Europese collega's. Dit blijkt uit de laatste CONTEXT ChannelWatch Survey waarbij 8.500 resellers in Europa en daarbuiten zijn betrokken waaronder VS, Rusland, Turkije, Australië, Nieuw-Zeeland, Dubai, Japan, India en Brazilië.

Meer dan 10 procent van de wederverkopers heeft zegt dat ofwel Software als een Service (SaaS) of Infrastructure as a Service (IaaS) een van hun top drie groeizones is. SaaS is snel op te starten omdat deze dienst het makkelijkst is on te implementeren. De meest populaire soorten cloud services zijn back-up (53%), opslag (47%) en bedrijfsapplicaties (35%).

IaaS en SaaS

Er is echter een aanzienlijke stijging van degenen die algemene infrastructuurdiensten (IaaS) verkopen, hetgeen weerspiegelt dat 14% de IaaS als een belangrijke groeicategorie zien, slechts 2% achter SaaS. Grote datacenter investeringen van Microsoft en Google hebben, geholpen de concurrentie met Amazon Web Services, de cloud prijzen doen verlagen en de keuze voor resellers is daardoor verbetert, vindt het rapport.

Security issues

De grootste belemmering voor IT-wederverkopers die geïnteresseerd zijn in cloud computing-diensten is of de vraag of het de investering wel waard is (35%), gevolgd door beveiligingsissues (19%) en complexiteit (14%).

"Naarmate de vraag toeneemt, zullen distributeurs en leveranciers hun wederverkopers meer moeten trainen. Hardware als een dienst ofwel Hardware as a Service (49%) en SaaS (40%) waren de twee gebieden waar wederverkopers denken dat coaching het meest waardevol zou zijn ", zegt Adam Simon, Global Managing Director bij CONTEXT.

Distributeurs

De door de leverancier geleverde diensten (54%) en de door de distributeur (30%) aangeboden leveranciers-merkdiensten hebben de meeste voorkeur voor de resellers. Door bezorgdheid rond veiligheid en betrouwbaarheid willen ze een vertrouwd merk verkopen,

Virtual Reality

Het rapport dringt er ook op aan bij leveranciers en distributeurs om opkomende categorie producten te verkopen zoals Smart Home, PC Gaming en Virtual Reality (VR) aanbiedingen.

Storage

Over het algemeen was het de categorie Solid State Drives (SSD) die de lijst voor de grootste procentuele groei in 2017 zorgde. Bijna een derde (31%) van de respondenten beweerde dat SSD de best verkopende categorie was, die gedeeltelijk werd gedreven door zijn rol als een sleutel die krachtige technologie voor moderne cloud-ready datacenters mogelijk maakt.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!