Dutch IT-channel Awards 2017: Wie wordt VAR of the Year?

24-10-2017 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Dutch IT-channel Awards 2017: Wie wordt VAR of the Year?

Een VAR is niet zomaar een reseller, maar een ICT-partner die deskundig en creatief waarde toevoegt aan de producten van software-, hardware- en netwerkleveranciers. Niet voor niks heeft de Value Added Reseller al vanaf het begin van de Dutch IT-channel Awards een eigen categorie. Vorig jaar won Tectrade en op 18 januari 2018 weten we wie zich VAR of the Year 2017 mag noemen. Hieronder de introducties van de vijf genomineerden, in alfabetische volgorde.

Data-integratiespecialist Enable-U is genomineerd. Met een uitgesproken visie, methodiek en tooling stelt deze VAR uit Amsterdam klanten in staat om 'elke unieke maatschappelijke of economische waarde digitaal beschikbaar te stellen via API's', zo motiveert het kanaal de nominatie. Genoemd wordt met name de innovatieve toepassing die Enable-U realiseerde met de API Gateway Solution van de Amerikaanse softwarebouwer CA Technologies. Enable-U voegde daar eigen, marktspecifieke componenten en modules aan toe, vooral geschikt voor overheidsorganisaties. Zoals de naam aangeeft wil Enable-U dingen mogelijk maken voor zijn klanten. Dat zijn er inmiddels meer dan 250.

Ook Infotheek verdiende een nominatie, de VAR die met trots de hele klantpiramide bedient, van eenpitters en kleine bedrijven tot high level corporaties en organisaties in de publieke sector. Met een focus op circulaire ICT en een kleinere ecologische voetafdruk geeft de reseller uit Leiden een heel speciale invulling aan het begrip 'value added'. Refurbished hardware is goed voor het milieu en de lokale werkgelegenheid, maar zeker ook voor de portemonnee van klanten. Met de acquisities van marktleider Scholten Awater en e-commerce gigant Centralpoint voorkwam Infotheek een buitenlandse overname en werd het zelf marktleider in de Benelux.

Insight Enterprises Netherlands heeft inmiddels een stevige reputatie op het jaarlijkse gala van Dutch IT-channel. De reseller uit Amsterdam en Apeldoorn was ook vorig jaar genomineerd voor een award en in 2015 zelfs winnaar in deze categorie. Insight, dat zichzelf 's werelds grootste onafhankelijke IT-reseller noemt, gaat niet uit van de eigen oplossingen, maar van de uitdagingen van klanten. Daarmee is Insight veel meer dan een 'werderverkoper', maar mag het zich met recht een 'strategisch adviseur' noemen. Anders dan veel andere resellers vervult Insight een rol als trusted advisor, onafhankelijk van specifieke technologieën.

Misco Solutions is toonaangevend als leverancier van hardware, software en hoogwaardige dienstverlening aan bedrijven en instellingen in binnen- en buitenland. De ICT-dienstverlener uit Amstelveen met een Service Center in Bodegraven is veertig jaar na de oprichting en met meer dan tweehonderd medewerkers een van de grootste en oudste VAR's van Nederland. Misco oogst veel waardering met zijn methodiek van Consult-Build-Run: van analyse tot uitrol en het uiteindelijke beheer van ICT-omgevingen; alles is bij Misco in goede handen. De VAR hanteert daarbij drie speerpunten: Werkplek & Mobiliteit, Infrastructuur & Communicatie en Printen & Digitaliseren.

Tot slot Transfer Solutions, volgens ingewijden een van de meest loyale en toegewijde Oracle VAR's van Nederland. Met een 'rugzak aan technologische kennis' wil de reseller uit Leerdam de oplossingen van Oracle omzetten in 'onafhankelijk en verticaal maatwerk'. Met 150 medewerkers wil Transfer Solutions aan ruim honderd opdrachtgevers in verschillende sectoren optimale oplossingen voor zakelijke uitdagingen leveren. Het bedrijf wordt gewaardeerd om zijn 24/7 bereikbaarheid en om het feit dat het 'geen technologische prietpraat' verkoopt, maar een betrokken gesprekspartner is die oplossingsgericht meedenkt.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards