Wouter Hoeffnagel - 24 oktober 2017

Rechtszaak tussen Apple en Samsung moet opnieuw

Een rechter gaat zich opnieuw buigen over de schadevergoeding die Samsung moet betalen aan Apple voor het ‘kopiëren’ van onderdelen van iPhones in zijn Galaxy smartphones. Dit heeft een rechter in Californië bepaald, meldt het ANP.

De rechtszaak draait om onderdelen van de Galaxy smartphones van Samsung, die volgens Apple te veel lijken op onderdelen van de iPhone. Een rechter stelde Apple enkele jaren geleden in het gelijk en droeg Samsung op een schadevergoeding te bepalen van ruim een miljard dollar. Deze schadevergoeding werd later verlaagd tot 399 miljoen dollar, wat omgerekend neerkomt op 340 miljoen euro.

‘Schadevergoeding is niet juist berekend’

Ook tegen dit bedrag ging Samsung echter in beroep. Het Hooggerechtshof in Washington zette vorig jaar een streep door de straf en oordeelde dat de hoogte van de schadevergoeding niet is berekend. Samsung zou namelijk één of enkele onderdelen van Apple hebben gekopieerd, waardoor Samsung niet alle opbrengsten die het heeft gegenereerd met de verkoop van de Galaxy smartphones hoeft af te staan aan het bedrijf.

Een rechter in Californië heeft nu besloten dat er een nieuw proces moet komen. Het lijkt er dan ook niet op dat deze rechtszaak snel ten einde zal komen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!