Lexmark stelt Richard Geruson aan als CEO

25-10-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lexmark stelt Richard Geruson aan als CEO

Lexmark, speler in oplossingen voor beeldverwerking en printing, maakt bekend dat de raad van bestuur Richard (Rich) Geruson unaniem heeft gekozen tot president en CEO. Geruson zal ook toetreden tot de raad van bestuur van Lexmark.

Geruson is een ervaren technologieleider. Hij werkte de laatste zes jaar als CEO en president van Phoenix Technologies, de grootste leverancier van firmware en optimalisatie software voor pc's, tablets en Internet of Things-apparaten. Hiervoor was Geruson de CEO van Voice Signal, de pionier van spraakherkenningssoftware voor mobiele telefoons. Hij vervulde daarnaast functies als senior vice-president en vice-president bij Nokia, IBM en Toshiba en had een managementpositie bij McKinsey & Company.

Geruson volgt David Reeder op die het bedrijf in juni heeft verlaten. In de tussentijd werd Lexmark geleid door een managementteam bestaande uit Brock Saladin, senior vice-president en chief revenue officer en Allen Waugerman, senior vice-president en chief technic officer. Saladin en Waugerman blijven belangrijke leden van het Lexmark executive leadership team. Zij rapporteren rechtstreeks aan Geruson.

Naast een bachelor economie van de La Salle Universiteit heeft Geruson drie afstudeerprogramma's afgerond aan de Universiteit van Oxford, waaronder een master en een doctoraat in de economische wetenschappen. Hij was lid van de onderzoeksfaculteit aan de Harvard Business School, waar hij het boek 'A Theory of Market Strategy' schreef. Daarnaast vervulde hij diverse bestuursfuncties bij zowel publieke als particuliere bedrijven in drie continenten.

Terug naar nieuws overzicht