Accelerite bouwt mooi portfolio op en zoekt partners
25-10-2017 | door: Teus Molenaar

Accelerite bouwt mooi portfolio op en zoekt partners

Sinds zijn oprichting in 2014 heeft softwareleverancier Accelerite al een aardig portfolio opgebouwd. Vooral op het gebied van endpoint management, cloud, IoT en mobiele toepassingen. “We hebben al een aantal partners in Nederland, maar we zoeken nog partijen die zich willen inzetten ons hele portfolio bij klanten te implementeren”, zegt Rajesh Ramchandani, General Manager Cloud Services en Platforms bij de Accelerite.

Accelerite is ontsproten aan Persistent Systems, een bekende producent van software uit India. Persistent bouwt programmatuur voor meer dan 800 klanten wereldwijd, waaronder Emerson, Louisiana Public Health Institute (LPHI) en Johns Hopkins University, een academisch ziekenhuis uit Baltimore (VS). Afgelopen jaar maakte het bedrijf ruim 400 miljoen dollar omzet. Er werken wereldwijd meer dan negenduizend mensen.

De onderneming heeft een paar jaar geleden de stap gezet om ook ‘kant-en-klare’ softwareproducten op de markt te zetten. Die producten zijn ondergebracht in dochterbedrijf Accelerite.

Sentient

Eén van die producten is Sentient. Dit is ontstaan uit een doorontwikkeling van het van HP overgenomen Radia Endpoint Manager. Dit past uitstekend binnen de producten van Accelerite om (mobiele) apparatuur én het gebruik ervan in kaart te brengen.

Sentient ontdekt binnen een netwerk alle (mobiele) endpoints. Bovendien kan het ook de inhoud van die apparatuur beoordelen. Zo is te achterhalen of ze allemaal met de juiste patches of upgrades zijn uitgevoerd. Door op afwijkend softwaregedrag te letten, is ransomware tijdig te detecteren. “Je kunt zelfs een opdracht geven om binnen het netwerk een apparaat te vinden dat een bepaald bestand bevat”, zegt Ramchandani.

Dit kan handig zijn in het kader van huidige en toekomstige wet- en regelgeving. “Je moet bijvoorbeeld binnen 48 uur, na een inbraak in de systemen, kunnen aangeven welke aantastingen er zijn. Dat schrijft de nieuwe privacy wetgeving voor. Ga er maar aan staan. Dat lukt alleen als je geautomatiseerd kunnen zoeken. Sentient is daarvoor heel goed in te zetten. Een goede tool om aan de GDPR-wetgeving te voldoen”, stelt hij vast.

Alle bestaande Radia-klanten gaan over naar Sentient. Er zijn overigens een on premises en cloud versie beschikbaar.

Rovius

De overname van CloudPortal en CloudPortal Business Manager van Citrix heeft na aanpassingen bij Accelerite geleid tot het nieuwe product Rovius. Dit is een technology-stack om snel een hybride cloud platform binnen een onderneming te bouwen en te beheren. Alle gereedschap die je nodig hebt om workloads over te zetten naar het nieuwe cloud platform zitten in Rovius. Ramchandani is ervan overtuigd dat organisaties hun automatiseringsplatformen spreiden over on premise, private en public cloud. “Daar zijn bijvoorbeeld kostenvoordelen aan verbonden, of het is nodig om tijdelijk om extra rekenkracht (bijvoorbeeld voor testen) te kunnen beschikken. In alle gevallen wil je het geheel goed kunnen beheren en moeiteloos met workloads kunnen schuiven.”

Met Amazon heeft Accelerite al afspraken gemaakt om Rovius te integreren met de Amazon-technologie. Later dit jaar gebeurt hetzelfde met Azure (Microsoft) en Google. Ook volgt integratie met alle leveranciers van back-up software.

Rovius is software. “We werken met Dell samen om een appliance te maken; onze software fijngeregeld op een hardware server van Dell. Veel van onze klanten hebben Dell in huis, vandaar deze keus. Maar we werken ook samen met andere hardwareleveranciers.”

Analyses

Binnenkort brengt het bedrijf ShareInsights op de markt, een end-to-end technologie voor analytics. “Data raken verspreid over een steeds ingewikkelder landschap van apparaten. Om analyses erop te kunnen uitvoeren, consolideert ShareInsights de gegevens binnen een Hadoop-cluster. Hiervoor heeft het een ETL-tool aan boord. Vervolgens analyseert de software de data. Normaal heb je software van vier leveranciers nodig om dit te doen; met ons product ben je in één keer klaar.

Partners

Accelerite heeft security-, IoT-, analytics en cloud producten. “We beschikken al over partners via de door ons aangekochte producten, maar we zouden graag met partijen in zee gaan die ons hele portfolio kent en aan de man wil brengen. De zogenoemde ‘legacy partners’ zijn wel geïnteresseerd, omdat zij upsell-kansen krijgen”, zegt Ramchandani. “Maar we zoeken nadrukkelijk ook nieuwe partners. Bedrijven die de uitdagingen van onze klanten begrijpen en weten hoe onze producten daarin kunnen voorzien.”

Lees meer op: https://accelerite.com/

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Cloud