Redactie - 26 oktober 2017

Ons Tweede Thuis kiest voor Outsourcing 2.0 met Korton

Ons Tweede Thuis kiest voor Outsourcing 2.0 met Korton image

Zorginstelling Ons Tweede Thuis gaat nieuwe richting op en wil een ICT-dienstverlening die hierop aansluit. Het aanbod van Korton sluit hier goed op aan, aldus Ons Tweede Thuis. De instelling besloot het beheer van haar ICT omgeving een complete nieuwe koers te laten varen en koos bij het outsourcing van haar ICT omgeving niet voor een standaard benadering.

Het zorglandschap is snel aan het veranderen, daarom heeft Ons Tweede Thuis haar zorgprocessen onder de loep genomen en de eigen werkwijze opnieuw ingericht. Ook de zorg voor cliënten is aan het veranderen en medewerkers worden steeds afhankelijker van plaatsonafhankelijk werken. Hiermee gaat Ons Tweede Thuis ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven van haar cliënten nog beter wordt. Doordat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen en doordat zorgmedewerkers efficiënter hun werk kunnen doen en daardoor meer persoonlijke tijd krijgen voor de cliënt.

Schaalbaar

Dit vroeg een totaal andere aanpak en benadering: een volledig schaalbaar en flexibel servicemodel, waarbij de relatie tussen klant en leverancier een andere invulling diende te krijgen. De zorg gaat de komende jaren sterk veranderen. Zorginstellingen moeten veel meer Agile werken en sneller meebewegen met nieuwe technologische- en marktveranderingen. Ons Tweede Thuis zocht een ICT-partner die flexibel genoeg was om mee te gaan met die veranderingen. Maar die ook vanuit een ICT-regie-organisatie focus legt op de ‘end user experience’ van de totale dienstverlening. Korton maakt dit mogelijk door een hoge beschikbaarheid en de beste performance van de ICT-omgeving te verzorgen voor Ons Tweede Thuis.

Partnerschap

Na een grondige analyse en onderhandelingen is er gekozen voor het partnerschap met Korton. In oktober 2017 is een overeenkomst geformaliseerd voor een periode van 3 jaar. Met deze overeenkomst ontzorgt Korton de zorginstelling volledig 24/7 op het ICT-landschap. Zowel Ons Tweede Thuis als Korton willen vanuit een sterk partnerschap de relatie op een duurzame basis uitbouwen. “Ons Tweede Thuis heeft met Korton gekozen voor een sterk strategisch partnerschap dat klaar is voor de toekomst. De beste partnerschappen ontstaan niet alleen door een gemeenschappelijk doel, maar door een gedeelde weg van gelijkheid, behoeftes en passie voor elkaars werk en verantwoordelijkheden.“ Aldus Frank van Boven, Manager Sales & Marketing bij Korton.

Digitale Transformatie
De aangeboden dienstverlening van Korton bleek volgens Ons Tweede Thuis volledig aan te sluiten op de  digitale transformatie waar de zorginstelling zich in begeeft. Met name de visie op zorg-ICT van Korton sluit zeer goed aan bij die van Ons Tweede Thuis.

Marcel van Kooten, IT Manager bij OTT: “Ons Tweede Thuis kiest hiermee bewust voor een relatie op basis van samenwerking en partnerschap. Er liggen flinke uitdagingen met onder andere een cruciale migratie. Het zal vast niet altijd sprankelen. maar er is volop vertrouwen en wederzijds respect. Als we dat kunnen vasthouden zullen we zeker succesvol worden!”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!