Witold Kepinski - 27 oktober 2017

BitVault blockchain-smartphone in Nederland gepresenteerd

BitVault blockchain-smartphone in Nederland gepresenteerd image

De BitVault blockchain-smartphone is in Nederland gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens het Enterprise Mobility-event van Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) op het ss Rotterdam. BitVault is een veilige smartphone die biometrische gegevens (vingerafdruk en iris) combineert met NFC als authenticatie. Hiermee is de smartphone perfect voor de enterprisemarkt zo beweert BTG.

BitVault is volledig ontworpen met de focus op veiligheid. Naast de vingerafdruk- en irisscanner en NFC-authenticatie, worden de encryptiesleutels dynamisch gegenereerd. Communicatie van de telefoon vindt uitsluitend plaats binnen het ecosysteem. Bovendien bevat de BitVault een verwijderbare 'security key’: haal die uit de telefoon en niemand kan meer bij de gegevens die erop staan.

Maar ook andere onderdelen van de telefoon zijn dankzij de blockchain-techniek extra veilig. Via private blockchain worden berichten die je verstuurt, automatisch versleuteld. Hetzelfde geldt voor documenten, foto's en video's op de BitVault. Ook is het mogelijk om versleuteld te (video-)bellen.

De blockchain-technologie is vooral bekend van bitcoin. De digitale valuta speelt op de BitVault ook een hoofdrol. De telefoon bevat vijf Bitcoin-wallets en een Bitcoin Vault. Omdat de bitcoins op de telefoon zelf worden opgeslagen en niet bij een webdienst, zijn ze vele malen veiliger.

Specificaties
Naast de extreme beveiliging, biedt de BitVault alles wat je van een moderne smartphone kunt verwachten. Hij heeft een 5,5-inch touchscreen, ondersteunt 4G, wifi en bluetooth en heeft twee camera's met 13 respectievelijk 8 megapixels. BitVault wordt aangedreven door een 64-bit octacore processor met 2,0 GHz, 4 GB werkgeheugen en 64 GB flashopslag.

Lancering
BitVault is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roségoud) en kost 999 euro. Hij wordt in november gelanceerd, maar de preorders zijn reeds uitverkocht. Op dit moment loopt er een tweede pre-order voor maart 2018.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!